Un polițist american de origine română are nevoie de ajutor, după ce a fost împușcat de câteva ori

Un polițist american de origine română are nevoie de ajutor, după ce a fost împușcat de câteva ori

Tyler Moldovan a fost împuşcat de un individ înarmat săptămâna aceasta, în timpul unei operaţiuni în Phoenix (Arizona). Polițistul american de origine română e în stare gravă la spital și colegii lui s-au mobilizat şi au organizat un eveniment de strângere de fonduri.

Tyler a fost împuşcat, marţi, în timpul unei intervenții. Ofiţerul, în vârstă de 22 de ani, a fost împuşcat de aproximativ opt ori, inclusiv în cap.

Atacatorul a fost imobilizat de colegii ofiţerului Moldovan, iar acesta a fost resuscitat şi dus la spital, scrie ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook.

Fundaţia Poliţiei din Phoenix acceptă donaţii pentru a-l sprijini pe ofiţerul Moldovan şi familia acestuia. Donaţiile se pot face pe pagina fundaţiei.

Tyler Moldovan a absolvit Academia de Poliţie acum şase luni şi se căsătorise cu câteva luni în urmă.

”Am vorbit cu părinţii lui, Adina şi Dan Moldovan, cu colegii şi prietenii lui Tyler, români şi americani. Cu adâncă emoţie, am purtat o lungă conversaţie despre Tyler şi viaţa familiei Moldovan înainte şi după tragedie. Gloanţele nu pot nimici nădejdea şi nici frânge rugăciunea. Chiar dacă lacrimile le brăzdează chipurile, iar lungile tăceri şi suspinele apăsătoare sunt mai tot timpul prezente, flacăra speranţei nu s-a stins. Suntem cu toţii şocaţi, dar ne rugăm, într-o singură dorinţă, şi sperăm la un miracol.

ADVERTISING

Am fost cu atât mai mişcat de evenimentul tragic ştiind că familia Moldovan urma să ne găzduiască sâmbătă seara pentru o cină românească în casa lor'', scrie ambasadorul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇