Un nou atac terorist în Ierusalimul de Est, comis de un copil de 13 ani (Video)

Un nou atac terorist în Ierusalimul de Est, comis de un copil de 13 ani (Video)

Doi bărbaţi, un tată şi fiul său, au fost răniţi sâmbătă într-un atac armat într-un cartier din Ierusalimul de Est, un atac terorist acuză poliţia israeliană, la o zi după un atac armat soldat cu şapte morţi în apropierea unui sinagogi, relatează AFP.

Atacatorul, care a fost ”neutralizat şi rănit”, este un palestinian în vârstă de 13 ani, originar din Ierusalimul de Est – partea arabă a oraşului.

Acest atac a avut loc în situl arheologic al Cetăţii lui David, în cartierul palestinian Silwan.

ADVERTISING

Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a anunţat că a primit un apel, la ora locală 10.42, care ”anunţa un atac terorist” şi ”două victime la faţa locului”.

”Este vorba despre un bărbat în vârstă de 23 de ani, care se află în stare gravă și unul de 47 de ani, care este într-o stare moderată spre gravă, din cauza unor răni împuşcate în partea de sus a corpului”, potrivit unui purtător de cuvânt al MDA.

”Ne-am dus rapid la faţa locului şi am văzut două victime ale unui atac armat”, a anunţat într-un comunicat un medic MDA, Fadi Dekidek.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El precizează că victimele erau ”conştiente” şi au fost conduse la spital.

Ierusalimul de Est a fost vineri teatrul unuia dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii ani, în care un palestinian în vârstă de 21 de ani a ucis şapte persoane, în apropierea unei sinagogi.

Atac terorist în Ierusalim, în fața unei sinagogi. Cel puțin 7 morți. Statele lumii condamnă atacul (Video)

Tânărul a fost ucis prin împuşcare într-o urmărire cu maşina şi un schimb de focuri cu poliţişti.

În total 42 de persoane au fost arestate sâmbătă - inclusiv membri ai familiei atacatorului -, în vederea unor interogatorii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇