Armata Israelului a plecat la vânătoare de jihadiști și a tras cu lacrimogene în secția de pediatrie a unui spital: Cel puțin opt palestinieni au fost uciși

Armata Israelului a plecat la vânătoare de jihadiști și a tras cu lacrimogene în secția de pediatrie a unui spital: Cel puțin opt palestinieni au fost uciși

Cel puţin opt palestinieni au fost ucişi, joi dimineaţă, în schimburi de focuri cu trupele israeliene, în cursul unei intervenţii în oraşul palestinian Jenin din Cisiordania, afirmă surse locale citate de presa israeliană.

Armata israeliană a intervenit, joi dimineaţă, cu sute de militari şi zeci de vehicule blindate în nordul oraşului palestinian Jenin.

Armata israeliană a comunicat că a descins în tabăra de refugiaţi din Jenin "pentru a preveni un atac terorist", conform YnetNews.com.

Surse citate de postul public de radio Kan au declarat că armata israeliană vrea să îl captureze pe unul dintre liderii grupului militant Jihadul Islamic.

ADVERTISING

Au izbucnit schimburi de focuri intense între militanţi palestinieni şi trupele israeliene. Cel puţin opt palestinieni au fost ucişi, iar numeroşi alţii sunt răniţi, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

"Situaţia din tabăra de refugiaţi din Jenin este foarte critică, forţele de ocupaţie nu permit acordarea de asistenţă medicală", a acuzat Autoritatea Palestiniană. Printre persoanele ucise figurează Salahat I., un militant islamist foarte activ în oraşul Jenin.

În total, opt persoane - inclusiv o femeie în vârstă - au fost ucise în acest raid, iar alte 16 au fost rănite - dintre care patru se află în stare gravă -, precizează ministrul palestinian al Sănătăţii, Mai al-Kaila.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Membri ai forţelor israeliene au tras ”în mod deliberat cu grenade cu gaze lacrimogene” în secţia de pediatrie a unui spital din Jenin, ”provocând asfixierea unor copii”, denunţă ministrul palestinian.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a comentat pe subiect.

”Armata israeliană distruge totul şi trage în tot ce mişcă”, denunţă adjunctul guvernatorului din Jenin, Kamal Abou al-Roub. Locuitorii ”trăiesc în stare de război”, adaugă el.

”Ceea ce se întâmplă la Jenin şi în tabăra sa este un masacru comis de către Guvernul de ocupaţie israelian”, acuză un purtător de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, Nabil Abou Roudeina.

ADVERTISING

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană efectuează constant operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene.

Miercuri, doi palestinieni au fost ucişi în schimburi de focuri cu armata israeliană la periferia Ierusalimului de Est şi în apropierea coloniei evreieşti Kedumim. De la începutul acestui an, cel puţin 28 palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇