Un grup infracțional din Suceava scotea 10.000 de euro pe lună, ca taxă de protecție de la ucraineni

Un grup infracțional din Suceava scotea 10.000 de euro pe lună, ca taxă de protecție de la ucraineni

Un grup infracţional din Suceava cerea taxă de protecţie de la transportatorii ucraineni care intrau în judeţ.

Poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT, au făcut, joi, patru percheziţii, într-un dosar de şantaj şi constituire de grup infracţional.

Ancheta a dezvăluit că, în cursul anului 2022, în judeţul Suceava, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat până în prezent, în scopul obţinerii unor importante sume de bani din comiterea infracţiunii de şantaj împotriva unor cetăţeni ucraineni, a anunţat IPJ Suceava.

Grupul infracţional organizat ar fi identificat transportatori de cetăţenie ucraineană, pe care i-ar fi constrâns să plătească periodic o taxă de protecţie, persoanele şantajate fiind convinse că pot desfăşura activităţi de transport de persoane pe traseul Cernăuţi (Ucraina) – Aeroportul Internaţional „Ştefan Cel Mare” Suceava, doar dacă plătesc această taxă.

De asemenea, pentru a determina persoanele vătămate să plătească sumele de bani, grupul infracţional ar fi recurs la ameninţarea cu acte de violenţă, la întrebuinţarea de acte de lovire sau alte violenţe, la efectuarea de sesizări ale autorităţilor, cu privire la faptul că cetăţeni ucraineni ar fi efectuat, fără drept, transport de persoane.

Totodată, pentru a controla activitatea desfăşurată de transportatori, cel puţin un membru al grupului infracţional s-ar fi deplasat în zona aeroportului în intervalele de timp în care ar fi aterizat sau ar fi decolat curse aeriene internaţionale.

În această modalitate, grupul infracţional organizat a obţinut aproximativ 10.000 de euro pe lună de la transportatorii ucraineni.

La sediul DIICOT Suceava au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇