Trump le spune soldaţilor că un vaccin antiCOVID va începe să fie livrat de săptămâna viitoare (Video)

Trump le spune soldaţilor că un vaccin antiCOVID va începe să fie livrat de săptămâna viitoare (Video)

Președintele american în exercițiu Donald Trump susține că livrarea vaccinului anti-COVID în lume va începe de săptămâna viitoare.

Anunțul a fost făcut de Trump într-o discuție purtată joi, de Ziua Recunoștinței, cu militarii americani din teatrele de operațiuni, potrivit Reuters. El le-a spus că vaccinul va ajunge întâi la cei din linia întâi care luptă cu virusul, personalul medical, dar și vârstnicii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Suntem într-o pandemie, întreaga lume suferă în această pandemie, nu doar noi, întreaga lume. Nu e ca și cum nu știați asta, dar întreaga lume suferă.

Vaccinul va începe să fie livrat de săptămâna viitoare și săptămâna de după. Va ajunge la lucrătorii din prima linie, vârstnici, doctori, asistente, mulți oameni. E un miracol, mulți spun că ar fi durat 4-5 ani să facă asta (vaccinul)”, le-a spus Trump militarilor.

Nu este clar pe ce anume se bazează, pentru că de la nivelul companiilor care sunt în cursa dezvoltării vaccinului nu au fost publicate asemenea vești. Ba chiar unele au anunțat că au nevoie să facă teste suplimentare.

În orice caz, lumea se pregătește să aibă infrastructura necesară pentru momentul în care vaccinul va ajunge. Pregătiri se fac și în România, președintele Klaus Iohannis anunțând că este o chestiune de securitate națională.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a explicat că vaccinurile trebuie avizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi în prima fază aproximativ 550.000 de persoane din sistemul medical vor beneficia de imunizare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: