Cîțu anunță că a plătit avansul pentru vaccinul antiCOVID

Cîțu anunță că a plătit avansul pentru vaccinul antiCOVID

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a autorizat o plată externă către Comisia Europeană, reprezentând avansul pentru vaccinul COVID-19, în valoare de 12.058.345 de euro.

„Toţi românii trebuie să ştie! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în suma de 12.058.345 Euro!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook, miercuri.

Toți românii trebuie să știe!Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!#RomaniiTrebuieSaStie

Posted by Florin Cîţu on Tuesday, November 24, 2020

În urmă cu o zi, ministrul de Finanţe declara că Guvernul a suplimentat, la rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus.

"Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin", a afirmat Cîţu.

"Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni - n.red.), Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare", a afirmat Cîţu, marţi, pe Facebook.

Guvernul a aprobat a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul a fost majorat la 9,1% din PIB

El a adăugat că "orice altă informaţie" apărută în spaţiul public este falsă.

Premierul Ludovic Orban afirma, săptămâna trecută, că distribuţia vaccinului anti-Covid-19 se va face în mai multe etape.

"Cantităţile de vaccin se distribuie proporţional cu populaţia fiecărei ţări a Uniunii Europene. Distribuţia se va face în mai multe etape, în funcţie de capacitatea de a produce cantităţile contractate, din ceea ce ştim noi există un contract semnat deja pentru 200 de milioane de doze de vaccin şi 200 de milioane în rezervă, pe măsură ce cantităţile sunt produse ele vor fi livrate către statele membre al Uniunii Europene, în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populaţiei fiecare ţară europeană”, anunţa premierul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇