Cîţu susţine că prin rectificarea bugetară se asigură că România va avea între primele ţări acces la vaccinul antiCovid

Cîţu susţine că prin rectificarea bugetară se asigură că România va avea între primele ţări acces la vaccinul antiCovid

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că Guvernul a suplimentat, la rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus.

Guvernul a aprobat a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul a fost majorat la 9,1% din PIB

"Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni - n.red.), Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare", a afirmat Cîţu.

ADVERTISING

El a adăugat că "orice altă informaţie" apărută în spaţiul public este falsă.

Premierul Ludovic Orban afirma, săptămâna trecută, că distribuţia vaccinului anti-COVID se va face în mai multe etape.

"Cantităţile de vaccin se distribuie proporţional cu populaţia fiecărei ţări a Uniunii Europene. Distribuţia se va face în mai multe etape, în funcţie de capacitatea de a produce cantităţile contractate. Din ceea ce ştim noi, există un contract semnat deja pentru 200 de milioane de doze de vaccin şi 200 de milioane în rezervă.

ADVERTISING

Pe măsură ce cantităţile sunt produse, ele vor fi livrate către statele membre al Uniunii Europene, în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populaţiei fiecare ţară europeană”, anunţa premierul.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇