Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023

Timişoara devine Capitală Europeană a Culturii în 2023, a anuntat directorul executiv al Asociaţiei TM 2021, Simona Neumann.

E oficial: #timișoara2023 – Capitală Europeană a Culturii. Comisia CULT a Parlamentului European a votat azi, 29 octombrie, propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timișoara în 2023, pentru Novi Sad în 2022 și pentru Elefsina în 2023, iar pentru cele 2 orașe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta – Rijeka si Galway – extinderea exercitării titlului până în aprilie 2021”, a scris Simona Neumann pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, modificările au survenit în urma izbucnirii pandemiei de Covid, care impiedică desfăşurarea evenimentelor culturale si artistice în condițiile prevăzute inițial în programele acestor orase.

”Modificările au survenit ca urmare a izbucnirii pademiei cu noul Coronavirus pe plan mondial și a condițiilor sanitare impuse, care impiedică desfășurarea evenimentelor cuturale și artistice și circulația persoanelor (printre altele), în condițiile prevăzute inițial în programele acestor orase.

ADVERTISING

Timișoara va avea 2 ani să îşi recalibreze programul cu care a câștigat titlul și va împărți anul capitalei culturale - 2023 - cu Elefsina (Grecia) și Veszprem (Ungaria)”, a precizat ea.

Potrivit News.ro, în 10 iunie, primarul de la acea dată al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că "se agreează, în contextul pandemiei COVID -19, amânarea exercitării titlului de Capitală Culturală Europeană, fie pentru 2022, fie pentru 2023, la decizia Comisiei Europene”.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇