Talibanii s-au distrat în sala de fitness din palatul prezidențial, după ce au cucerit Kabulul (Video)

Talibanii s-au distrat în sala de fitness din palatul prezidențial, după ce au cucerit Kabulul (Video)

Printre primele lucruri pe care le-au făcut taibanii după ce au cucerit palatul prezidențial din Kabul a fost să… tragă de fiare.

Talibanii au cucerit Kabulul duminică, iar președintele Afganistanului Ashraf Ghania a fugit din țară. Pe străzile Kabului domneau violența și haosul, dar în interiorul palatului lucrurile erau chiar relaxate.

Imagini postate pe Internet au arătat zilele trecute cum unii talibani se lăfăiau în fotoliile somptuoase, în timp ce alții se pozau între ei cu mitralierele în mână. Acum au apărut noi filmări… de la sala de fitness, arată Newsweek.com.

ADVERTISING

Unii ridică greutăți, alții folosesc stepper-ul, toți cu zâmbetul pe buze.

Imaginile au fost postate de site-ul de știri Mulhak și au adunat până miercuri la prânz aproape 8 milioane de vizualizări și peste o mie de comentarii.

Mulți râd de modul în care talibanii folosesc echipamentele și au glumit că luptătorii se antrenează pentru guvernarea Afganistanului.

Amintim că marți imgini cel puțin ciudate postate de jurnalistul Reuters Hamid Shalizi arăta câțiva talibani înarmați într-un parc de distracții, care se dădeau în mașinuțe și săreau pe trambulină.

ADVERTISING

Situația în Afganistan este însă extrem de gravă. Teama domnește, bărbații au abandonat hainele occidentale și femeile evită să iasă pe străzi. În prima lor conferință de presă, talibanii au anunțat că ”i-au iertat pe toți cei care le-au greșit” și că oamenii nu au de ce să se teamă. Ei au dat asigurări și că respectă drepturile femeilor, dar în limita legii islamice.

UE și SUA au anunțat că recunosc victoria talibanilor în Afganistan, dar nu și autoritatea lor, în timp ce China îi dorește drept aliați.

ADVERTISING

Citește mai multe despre situația din Afganistan:

Iată și câteva analize pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇