Sute de oameni au protestat în Polonia față de agresiunea Rusiei: Luați mâna de pe Ucraina. Putin, la tribunal! (Galerie foto)

Sute de oameni au protestat în Polonia față de agresiunea Rusiei: Luați mâna de pe Ucraina. Putin, la tribunal! (Galerie foto)

Sute de oameni au protestat duminică la Varșovia, Polonia, față de agresiunea Rusiei și un posibil atac în Ucraina.

Manifestația vine după ce, sâmbătă, ministrul de Externe lituanian Gabrielius Landsbergis a cerut o apărare militară mai puternică a statelor baltice și a Poloniei, pe fondul temerilor că agresiunea rusă nu se va opri doar asupra Ucrainei, potrivit The Guardian.

Participanții au fluturat steagurile Ucrainei, Poloniei și UE.

„Suntem cu Ucraina”, ”Luați mânile de pe Ucraina”, „Putin, la tribunal!”, scria pe pancartele protestatarilor.

ADVERTISING

Organizatorii au declarat că manifestația are loc „pentru a ne exprima opoziția față de o altă posibilă agresiune rusă împotriva Ucrainei”.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri seara, după întâlnirea cu liderii NATO, că este convins că Putin a luat decizia de a invada Ucraina și că forțele ruse vor ataca în următoarele zile sau cel mult o săptămână.

Iar premierul britanic Boris Johnson susţine că dovezile sugerează că Rusia plănuiește „cel mai mare război din Europa de după 1945”.

ADVERTISING

Pe de altă parte, Belarusul a anunţat că exerciţiile militare comune cu Rusia desfăşurate pe teritoriul tău, care ar fi trebuit să se încheie duminică, vor continua.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat însă că avansarea în mod repetat de către ţările occidentale a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare şi poate avea efecte adverse.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine cont de aceste declaraţii, a spus Peskov, adăugând că Moscova face apel la raţiunea partenerilor occidentali.

ADVERTISING

„Vă îndemnăm să vă puneți întrebarea: ce rost are Rusia să atace pe cineva?”, a spus Peskov, într-un interviu de televiziune difuzat de postul de stat Rossia 1, citat de The Guardian.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇