Kremlinul susţine că avansarea unor date pentru invazia Ucrainei e provocatoare: "Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni, de-a lungul istoriei sale!"

Kremlinul susţine că avansarea unor date pentru invazia Ucrainei e provocatoare:  "Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni, de-a lungul istoriei sale!"

Avansarea în mod repetat de către ţările occidentale a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare şi poate avea efecte adverse, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine cont de aceste declaraţii, a spus Peskov, adăugând că Moscova face apel la raţiunea partenerilor occidentali, transmite Reuters.

„Vă îndemnăm să vă puneți întrebarea: ce rost are Rusia să atace pe cineva?”, a spus Peskov, într-un interviu de televiziune difuzat de postul de stat Rossia 1, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Portavocea lui Putin a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că „nu a fost foarte bun la istorie”, susținând că Rusia nu a invadat niciodată o altă țară.

„Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni, de-a lungul istoriei sale. Și Rusia, care a supraviețuit atâtor războaie, este ultima țară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunțe cuvântul „război””.

Întrebat despre situația din Donbass, Peskov a avertizat că orice „scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare planificată minoră poate duce la consecințe ireparabile”.

Conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Rusia este ultima ţară care vrea să alimenteze "războiul" declaraţiilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Sunt convins că Putin a luat decizia de a invada Ucraina și că forțele ruse vor ataca în următoarele zile sau cel mult o săptămână", a spus, vineri seara, președintele SUA, Joe Biden, după întâlnirea cu liderii NATO.

Iar premierul britanic Boris Johnson susţine că dovezile sugerează că Rusia plănuiește „cel mai mare război din Europa de după 1945”.

Pe de altă parte, Belarusul a anunţat că exerciţiile militare comune cu Rusia desfăşurate pe teritoriul tău, care ar fi trebuit să se încheie duminică, vor continua.

ADVERTISING

„Ţinând cont de intensificarea activităţii militare în apropierea frontierelor (…) şi de agravarea situaţiei în Donbas, preşedinţii din Belarus şi Rusia au decis să continue inspecţia forţelor”, a anunţat duminică Ministerul belarus al Apărării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇