Armata rusă nu mai pleacă din Belarus, deşi azi ar fi trebuit să termine "exerciţiile"

Armata rusă nu mai pleacă din Belarus, deşi azi ar fi trebuit să termine "exerciţiile"

Belarusul a anunţat că exerciţiile militare comune cu Rusia desfăşurate pe teritoriul tău, care ar fi trebuit să se încheie duminică, vor continua.

„Ţinând cont de intensificarea activităţii militare în apropierea frontierelor (…) şi de agravarea situaţiei în Donbas, preşedinţii din Belarus şi Rusia au decis să continue inspecţia forţelor”, a anunţat duminică Ministerul belarus al Apărării, citat de The Guardian.

În cursul acestei „inspecţii” a trupelor, termen care desemnează efectuarea de manevre potrivit AFP, „elementele de apărare” din Belarus şi Rusia „care nu au fost abordate într-un mod atât de detaliat până acum vor fi examinate în profunzime”.

Obiectivul manevrelor rămâne „asigurarea unui răspuns adecvat şi al unei dezescaladări a pregătirilor militare desfăşurate de persoane rău-intenţionate în apropiere de frontiere”.

ADVERTISING

NATO a estimat că acum sunt 30.000 de soldați ruși în Belarus.

Dictatorul Alexandru Lukașenko este un aliat ferm al politicii lui Vladimir Putin în Ucraina.

Acest anunţ vine la doar câteva zile după ce ministrul de Externe belarus spunea că nici picior de soldat rus nu va rămâne în ţară.

Totuşi, Lukașenko a anunțat înaintea vizitei de vineri de la Moscova că va discută cu Putin despre ”durata menținerii trupelor rusești”.

”Vom vedea ce decidem”, a spus Lukașenko. ”Dacă e nevoie să menținem trupele rusești aici, pot sta oricât. E teritoriul nostru și noi decidem”, a adăugat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇