Statele Unite anunță că nu vor să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei

Statele Unite anunță că nu vor să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei

Secretarul de Stat american Antony Blinken dă asigurări că aliaţii şi partenerii SUA sunt uniţi şi pregătiţi să reacţioneze în cazul în care Rusia atacă Ucraina. El a spus că SUA nu intenționează să impună sancțiuni preventive împotriva Rusiei.

„Decizia Belarusului şi Rusiei de a continua exerciţiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare. Statele Unite vor face totul pentru a preveni escaladarea conflictului în jurul Ucrainei, eforturile diplomatice vor continua până când tancurile şi avioanele vor începe să se mişte”, a declarat Blinken.

ADVERTISING

”Încercăm să împiedicăm agresiunea din partea Rusiei, în timp ce o încurajăm să aleagă calea diplomaţiei. Rămânem solidari cu Ucraina”, a scris Blinken pe contul său de Twitter.

Statele Unite nu intenţionează să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei, a mai spus secretarul de stat american.

Ministrul Apărării din Belarus, Victor Jrenin, a anunţat că ţara sa şi Federaţia Rusă au decis să prelungească exercițiile comune.

Decizia de prelungire a fost luată din cauza creşterii activităţii militare în apropierea graniţelor Rusiei şi Belarusului şi a escaladării situaţiei în regiunea Donbass din estul Ucrainei, a precizat ministerul din Belarus într-o declaraţie, potrivit Reuters.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Manevrele comune din Belarus au început acum 10 zile şi implică participarea a 30 de mii de soldaţi din Rusia, alături de întreaga armată din Belarus.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇