Sursă din închisoare: Aleksei Navalnîi a fost ucis cu un singur pumn în inimă, „marca KGB”

Sursă din închisoare: Aleksei Navalnîi a fost ucis cu un singur pumn în inimă, „marca KGB”

Aleksei Navalnîi a fost ucis cu un singur pumn în inimă, „marca KGB”, susţine o sursă din interiorul închisorii Lupul Polar, unde a murit opozantul rus.

Navalnîi ar fi fost găsit cu vânătăi pe cap și pe piept, care ar apărea dacă i s-a aplicat tehnica pumnului, a declarat Vladimir Osechkin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, pentru Times of London, preluat de New York Post.

„Este o metodă veche a diviziilor de forțe speciale ale KGB”, a spus Osechkin, referindu-se la mult temutul serviciu de securitate internă din epoca sovietică.

ADVERTISING

„Și-au antrenat agenţii să omoare un bărbat cu un pumn în inimă, în centrul corpului. A fost un semn distinctiv al KGB-ului.”

Înainte de aplicarea loviturii fatale, Navalnîi a fost ținut în aer liber mai bine de două ore, la temperaturile aspre ale Siberiei, sub zero grade, pentru a avea corpul slăbit, susţine Osechkin, citând o sursă neidentificată care lucrează la închisoarea rusească.

„Cred că i-au distrus corpul mai întâi ținându-l în frig pentru o lungă perioadă de timp și încetinind circulația sângelui la minimum”, a spus Osechkin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Și atunci devine foarte ușor să ucizi pe cineva, în câteva secunde, dacă agentul are ceva experiență în domeniu”.

Şi foști deținuți care au ispășit pedepse în regiunea arctică au relatat anterior cum unii prizonieri au fost uciși de gardieni în acest mod, adaugă Osechkin.

Văduva lui Navalnîi, Iulia, a acuzat regimul lui Putin că i-a otrăvit soțul cu Noviciok – aceeași substanță chimică folosită în tentativa eșuată de asasinat din 2020. Osechkin crede că varianta e puţin probabilă. „Este posibil, desigur, dar când cineva este sub controlul sistemului penitenciar, există multe opțiuni cu privire la cum să-l ucidă. Noviciok ar lăsa o urmă în corpul său și ar duce direct înapoi la Putin, având în vedere că a mai încercat o dată”.

ADVERTISING

Colonia Penitenciară IK-3 este una dintre cele mai dificile tabere de detenție din întreaga Rusie. Aflată în nord, la Cercul Polar, înconjurată de o tundră nesfârșită, IK-3 e în mijlocul unui teritoriu nelocuit, imposibil de străbătut fără a muri înghețat. De altfel, frigul reprezintă cea mai mare problemă pentru deținuți. Mulți se plâng că nu au acces la haine adecvate și la încălțăminte și cad pradă degerăturilor și bolilor de plămâni.

La aproape o săptămână după ce serviciul penitenciar al Rusiei a raportat moartea lui Navalnîi, autoritățile nu au efectuat autopsia cadavrului, nu au lăsat familia să vadă trupul neînsuflețit al opozantului rus, iar cei apropiați nu au primit nicio informație legată de cauza morții.

Dacă moartea opozantului rus ar fi fost din cauze naturale, reprezentanții Kremlinului nu ar fi avut nicio problemă să „popularizeze” acest aspect, să returneze cadavrul familiei, să nu se teamă de expertize independente și să spună că „deținutul” a suferit un stop cardiac sau a fost răpus de o altă afecțiune.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇