Inundații catastrofale în Germania: peste 100 de morți și 1.300 de dispăruți (Foto & Video)

Inundații catastrofale în Germania: peste 100 de morți și 1.300 de dispăruți (Foto & Video)

Cel puţin 100 de persoane au murit în urma inundațiilor care au devastat vestul Germaniei.

Autorităţile au anunţat vineri 50 de morţi numai în Renania-Palatinat, una dintre cele mai afectate regiuni.

”Numărul morţilor a crescut la 50" de la 28, joi, în acest land, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Renaniei-Palatinat, Timo Haungs, relatează AFP.

Salvatorii căutau în continuare vineri numeroase persoane despre care nu există veşti.

ADVERTISING

”Îmi este teamă că vom vedea întreaga amploare a catastrofei abia în zilele următoare”, declara joi cancelarul Angela Merkel, într-o vizită la Washington.

Bilanţul ar urma să crească din cauza numărului mare de persoane date în continuare dispărute. În Renania-Palatinat, autorităţile au anunţat că nu au veşti despre 1.300 de persoane.

Este vorba despre un număr extrem de mare, care ar putea fi explicat prin multiple perturbări ale reţelei telefonice, un lucru care împiedică contactarea multor locuitori.

ADVERTISING

Peste 1.000 de persoane au fost date dispărute numai în regiunea viticolă Neuenahr-Ahrweiler, în landul Renania-Palatinat, a anunţat Poliţia din Koblenz, scrie Reuters.

More than 30 people have died and dozens are missing after torrential rainfall in western Germany caused catastrophic flooding, bursting river banks and sweeping away homes.

Publicată de DW News pe Joi, 15 iulie 2021

Revărsări bruşte ale unor ape au devastat oraşe şi sate începând din noaptea de miercuri spre joi şi care s-au soldat cu victime şi în Belgia, unde numeroase persoane au fost evacuate.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇