Bilanțul morților crește la peste 40 și zeci de persoane sunt încă dispărute după inundațiile din Germania (Foto & Video)

Bilanțul morților crește la peste 40 și zeci de persoane sunt încă dispărute după inundațiile din Germania (Foto & Video)
Susține democrația
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cel puţin 42 de persoane au murit, iar alte zeci de persoane au fost date dispărute în regiunea Renania de Nord-Westfalia, joi, unde mai multe case au fost luate de o revărsare a unui râu, în vestul Germaniei, afectat de intemperii violente, relatează Euronews.

Un bilanț anterior anunța peste 30 de morți. Poliţia germană evocă ”numeroase persoane dispărute” în urma surpării mai multor case în comuna Schuld, la sud de Bonn, în Renania.

Angela Merkel s-a declarat, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului german, ”șocată” de gravitatea situației.

Şase case de pe malul unui râu s-au surpat, în comuna Schuld, la sud de Bonn, iar poliţia numără între 50 şi 60 de persoane date dispărute. Alte locuinţe riscau să se surpe.

Germany floods kill at least 20 people

More than 30 people have died and dozens are missing after torrential rainfall in western Germany caused catastrophic flooding, bursting river banks and sweeping away homes.

Publicată de DW News pe Joi, 15 iulie 2021

Localităţile cel mai grav afectate se află în regiunea Renania-Palatinat, afectată la fel ca întreg vestul Germaniei de ploi abundente care au condus la revărsări ale unor râuri, au smuls copaci din rădăcini şi au inundat drumuri şi case.

ADVERTISING

Salvatori încearcau să evacueze sinistraţi, dintre care mulţi s-au refugiat pe acoperişurile caselor. Însă multe căi de acces au fost blocate şi îngreunează operaţiunile.

Getting worse and worse. Just heard that they found several dead people in Walporzheim.

Publicată de Miodrag Soric pe Joi, 15 iulie 2021

Autorităţile i-au îndemnat pe locuitori să rămână acasă, dacă este posibil, şi ”să se deplaseze la etajele superioare, dacă este necesar”.

Ministrul-preşedinte al landului Renania-Palatinat Malu Dreyer şi-a exprimat ”îngrijorarea faţă de toţi cei care se află în pericol”.

Cartierul Burg/Unterburg din Solingen, traversat de râul Wupper, este una din regiunile cel mai puternic afectate de...

Publicată de DW Română pe Joi, 15 iulie 2021

Ploile au cauzat miercuri moartea unui pompier, care s-a înecat în timpul unei intervenţii, la Altona, în Renania de Nord-Westfalia.

ADVERTISING

Landurile Saarland şi Mecklenburg-Pomerania Inferioară (nord-est) au fost plasate în stare de alertă de furtună.

Bavaria (sud) a fost afectată dur marţi, iar în districtul Hof s-a decretat stare de catastrofă naturală din cauza inundării unor drumuri.

Autorităţile locale preconizează noi precipitaţii în zilele următoare, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi.

Și Belgia e grav afectată

Belgia este afectată, de asemenea, de ploi puternice, care au condus la ieşirea din matcă a mai multor râuri în Wallonia, în sudul francofon al ţării.

Patru cadavre au fost găsite joi de către salvatori care ajutau victime ale inundaţiilor în arondismentul Verviers, în estul Belgiei.

Două persoane au murit miercuri în inundaţii în provincia Liège, potrivit guvernatoarei provinciei, Catherine Delcourt.

ADVERTISING

Corpul unui bărbat a fost descoperit miercuri în Meuse, care se revarsă, în comuna Profondeville, potrivit pompierilor.

Reţeaua feroviară belgiană Infrabel a anunţat joi că suspendă traficul feroviar în jumătatea de sud a ţării, din cauza acestei situaţii.

O mare parte a Belgiei este vizată în continuare de o alertă cod portocaliu de furtună, însă situaţia urma să se mai liniştească joi.

Patru departamente franceze - Doubs, Jura, Haute-Marne şi Haute-Saône - sunt plasate în alertă de ploaie şi inundaţii de către Météo France, din cauza unui nou episod de ”ploi puternice”, ”neobişnuit în acest anotimp, care vizează teritorii vaste”.

În Marne, 35 de persoane au fost evacuate şi mutate la Crugny, a anunţat prefectura departamentului. Circulaţia pe mai multe drumuri a fost blocată.

Prefectura îi sfătuieşte pe locuitori să folosească vehiculele personale numai ”în caz de absolută necesitate”.

Aceste intemperii perturbă atât traficul feroviar, cât şi rutier.

Niciun tren nu circula joi de la Thionville în Luxemburg, iar numeroase drumuri au fost blocate din cauza inundațiilor și a copacilor căzuți pe carosabil.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a transmis joi condoleanţe familiilor victimelor.

”Mă gândesc la familiile victimelor inundaţiilor devastatoare din Belgia, Germania, Luxemburg şi Olanda şi la persoanele care şi-au pierdut casa. UE este pregătită să-şi ofere ajutorul”, scrie ea într-un mesaj postat pe Twitter.

Ea a anunţat că ”Uniunea Europeană este pregătită să-şi ofere ajutorul” şi că statele membre UE afectate pot recurge la Mecanismul Protecţiei Civile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇