Stelian Ion, alături de Barna, la plecarea de la Ministerul Justiţiei: Plec cu fruntea sus (Video)

Stelian Ion, alături de Barna, la plecarea de la Ministerul Justiţiei: Plec cu fruntea sus (Video)
Foto: captură video

Ministrul demis al Justiţiei, Stelian Ion, a ținut joi, la plecarea de la minister, o conferință de presă în care a spus că pleacă cu fruntea sus şi că a făcut tot ce trebuia să facă în ultimele luni. El a fost flancat de vicepremierul și liderul USR PLUS, Dan Barna, pe toată perioada conferinței de presă.

Dan Barna și Stelian Ion, declarații la Ministerul Justiției.

Dan Barna și Stelian Ion, declarații la Ministerul Justiției.

Publicată de USR PLUS pe Joi, 2 septembrie 2021

Stelian Ion a explicat că motivele oficiale ale revocării sale sunt pretexte: „Blocarea proiectului SIIJ în Parlament este opera în principal a UDMR și a neimplicării altor lideri politici. Deși premierul Florin Cîțu spune că s-a implicat și a folosit toate pârghiile, lucrul acesta este destul de departe de adevăr.

ADVERTISING

Motivele remanierii sunt doar pretexte legate de avizarea unui anumit proiect. S-a văzut că acel proiect nu ajunsese la ministerul Justiției pentru a fi avizat, dincolo de caracterul lui total inadecvat, că reprezintă un proiect păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltare, ci mai degrabă o invitație spre furt din banul public”.

Ulterior, Stelian Ion a lansat un atac la adresa premierului Florin Cîțu, făcând aluzie și la dezvăluirile recente din trecutul acestuia: „Din păcate, premierul Florin Cîțu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să țină coaliția aproape, care să înțeleagă care sunt prioritățile de guvernare, nu merge pe prioritățile din programul de guvernare, așa cum și-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-și respectă cuvântul dat și în general are un respect redus față de lege, de Constituție. Din păcate, lucrurile întâmplate poate în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat sunt relevante pentru că iată și acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranță la respectarea regulilor și a cuvântului dat”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cert este că premierul Florin Cîțu trebuie să plece, această coaliție nu mai poate funcționa în acest fel”, a conchis Stelian Ion.

Prezent pe tot parcursul conferinței de presă alături de fostul ministru al Justiției, liderul USR PLUS, Dan Barna, a spus că singura variantă pentru rezolvarea crizei politice este numirea unui alt premier.

„Am venit astăzi aici pentru a fi alături de colegul și prietenul meu ministrul Justiției Stelian Ion la încheierea intempestivă a unui mandat în care nu a făcut decât să transforme angajamentele USR PLUS și ale coaliției în realitate”, a spus Barna, care a adăugat că „Acuzațiile ridicole ale premierului că nu ar fi desființat SIIJ sau că nu a dat un aviz pe un document care nu ajunsese la ministerul Justiției arată că actualul cabinet Florin Cîțu nu mai poate să continue”.

ADVERTISING

Barna a repetat că „Această coaliție de guvernare poate să continue și ne așteptam ca partenerii de la PNL să propună un om competent, un om care are proprietatea și valoarea propriului cuvânt, pentru că de fapt asta a fost problema de fond de mai multe luni de zile”.

Citește mai multe despre situația din guvern:

Iată și analizele Spot pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇