SPP arată cum a fost păzit regele Charles în România: Inclusiv cu drone

SPP arată cum a fost păzit regele Charles în România: Inclusiv cu drone

Regele Charles a fost păzit, în timpul vizitei în România, de specialiști în protecție și intervenție antiteroristă, securitate cibernetică, comunicații, dronă și antidronă, precum și CBRN.

„Am avut specialiști în protecție și intervenție antiteroristă, în securitate cibernetică, comunicații, dronă și antidronă, precum și CBRN (chimice, biologice, radiologice și nucleare – n.red.)”, conform SPP.

Regele Charles a beneficiat în timpul vizitei în România de un protocol similar cu cele avute în timpul vizitelor anterioare, când avea titlul de prinț.

ADVERTISING

Potrivit SPP, „măsurile de securitate au fost adaptate contextului regional și internațional, dar fără a fi foarte diferite de vizitele anterioare”.

Regele Charles al III-lea a părăsit România marți, în jurul orei 16:45.

Regele Charles a sosit, vineri, în România, într-o vizită privată de cinci zile. Înainte de a merge în Transilvania, el a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

Regele Charles al III-lea și-a început discursul susținut la Cotroceni în limba română, iar la un moment dat a rostit și un vers din Eminescu. „Am ajuns să iubesc România”, a spus Majestatea Sa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vacanța privată a regelui Charles al treilea în țara noastră s-a transformat, ușor-ușor, într-o baie de mulțime.

Regele Charles al III-lea a făcut, sâmbătă, o plimbare în natură, în împrejurimile satului Valea Zălanului, şi a discutat cu localnicii, care i-au oferit produse tradiţionale, dar şi cu turiştii aflaţi în zonă.

Monarhul britanic a ajuns marți şi la Viscri, unde a fost așteptat de zeci de români dornici să-l vadă și să-i strângă mâna.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇