Soția lui Netanyahu a rămas blocată cu orele într-un coafor înconjurat de protestatari

Soția lui Netanyahu a rămas blocată cu orele într-un coafor înconjurat de protestatari

Sute de manifestanţi antiguvernamentali au înconjurat miercuri seara un coafor din Tel Aviv în care se afla Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a rămas blocată ore bune în acel loc până când poliţia a putut degaja zona.

Incidentul s-a produs pe fondul manifestaţiilor convocate pentru miercuri împotriva guvernului israelian şi a planului său de reformă judiciară.

În timpul protestelor s-au înregistrat şi ciocniri cu poliţia, care a arestat 40 de persoane doar la Tel Aviv. În total, la nivelul întregii ţări, au fost efectuate 70 de arestări, transmite joi EFE.

În timp ce ziua se încheia cu proteste la Ierusalim, continuau să mai existe mici grupuri de protestatari şi în Tel Aviv, unde manifestanţii au aflat că Sara Netanyahu se tundea într-un coafor din oraş şi au început să se strângă acolo.

Agenţi de poliţie s-au deplasat la faţa locului pentru a-i împrăştia pe manifestanţi şi a-i îndepărta de zonă şi, după câteva ore, un grup numeros de poliţişti a reuşit să-i disperseze pe manifestanţi şi s-o evacueze pe soţia premierului.

Tot miercuri, Benjamin Netanyahu i-a calificat pe protestatari drept ”infractori”, pentru că au încercat să blocheze drumuri, i-a avertizat să nu depăşească ”linii roşii” şi i-a comparat cu coloniştii israelieni care au atacat duminica trecută localitatea palestiniană Huwara, în Cisiordania ocupată.

EFE comentează că polarizarea se agravează în cadrul societăţii israeliene, din cauza proiectului reformei judiciare pe care îl promovează guvernul Netanyahu, cel mai de dreapta din istoria Israelului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇