Șeful unui centru de vaccinare din Arad ar fi aruncat din greșeală la gunoi 18 doze de vaccin

Șeful unui centru de vaccinare din Arad ar fi aruncat din greșeală la gunoi 18 doze de vaccin

Şeful Centrului de vaccinare din Ineu, judeţul Arad, a anunţat, marţi, că nu a mai găsit trei flacoane de vaccin Pfizer, în total 18 doze, existând suspiciunea că le-a aruncat, din greşeală, la gunoi, împreună cu ambalajul.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad face verificări la acest centru.

"Astăzi, 02.03.2021, în jurul orei 12:00, şeful centrului de vaccinare din Ineu a informat CJCCI Arad că ieri seara nu a mai găsit 3 flacoane (18 doze). Există suspiciunea că din greşeală le-a aruncat la gunoi cu ambalajul din carton", au transmis auorităţile din Arad, precizând că este vorba despre vaccin produs de Pfizer.

ADVERTISING

Flacoanele nu au putut fi găsite, deoarece gunoiul a fost ridicat şi transportat la staţia de sortare de la Mocrea.

Direcţia de Sănătate Publică a dispus efectuarea unor verificări la centrul de vaccinare respectiv.

UPDATE 15:16: Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a comentat acest caz, spunând că nu este o tragedie, dar că nu trebuie să se repete.

„Acest lucru l-am aflat și noi. Sunt 18 doze, trei flacoane care au fost dintr-o eroare aruncate. Este o situație care, din punct de vedere practic, din păcate se întâmplă.

ADVERTISING

Nu e o tragedie. Important e să înțelegem și să corectăm aceste lucruri pe viitor, să anticipăm unde există o vulnerabilitate și să luăm măsuri să nu se mai întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇