Rusia a modificat Kalaşnikovul folosit în Ucraina, pentru a accelera tragerea

Rusia a modificat Kalaşnikovul folosit în Ucraina, pentru a accelera tragerea

Rusia a modificat arma Kalaşnikov AK-12, folosită de forţele sale în Ucraina, pentru a accelera tragerea şi pentru a oferi soldaţilor mai mult control asupra modurilor de tragere.

Versiunea AK-12, care a intrat în funcţiune în 2018, va avea dezactivată decuplarea în două runde şi va avea un control bidirecţional al modurilor de tragere, precum şi un suport reglabil pentru obraji, a declarat pentru RIA Novosti preşedintele Kalaşnikov Concern, Alan Luşnikov.

”În cel mai scurt timp posibil, am selectat soluţii tehnice, am realizat un prototip şi l-am prezentat reprezentanţilor Ministerului rus al Apărării”, a spus Luşnikov.

ADVERTISING

Acesta nu a precizat când va intra în funcţiune arma modernizată, spunând doar că este în stadiul de documentare a proiectării.

Arma de asalt AK-12 dezvoltată de Kalaşnikov, arma generală a forţelor armate ruse, are, printre altele, un calibru de 5,45 milimetri (mm) şi o precizie îmbunătăţită faţă de versiunile sale anterioare.

Producătorul de arme Kalaşnikov a fost sancţionat de Statele Unite în 2014, anul în care Rusia a invadat şi a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

UE şi Regatul Unit şi-au impus propriile sancţiuni împotriva Kalaşnikov Concern în acest an.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇