Kalaşnikov lansează o armă pentru hipsteri: Vrem să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi (Video)

Kalaşnikov lansează o armă pentru hipsteri: Vrem să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi (Video)

Producătorul rus de armament Kalaşnikov, care se află în plină schimbare în ultimii ani, urmează să lanseze o puşcă ”conectată”, în vederea antrenamentului la tir, destinată ”hipsterilor”, a anunţat conducătorul grupului.

Această puşcă, de tip MP-155 Ultima, are la bază o puşcă de vânătoare existentă – de tip MP-155, relatează AFP.

În versiunea conectată, este vorba despre o ”armă gadget” în vederea antrenării la tir, a anunţat Dmitri Tarasov, într-un interviu acordat publicaţiei RBK.

Obiectivul nostru este să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi şi care nu se poate imagina fără ele. Vânătoarea clasică a devenit azi mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, vrem să ne adresăm (…) hipsterilor, generaţiei Z”, declară Dmitri Tarasov.

Arma - dezvăluită prima oară la un forum de armament în august 2020 şi care foloseşte muniţie de calibrul 12/76 - poate fi sincronizată cu un telefon sau un computer. Ea dispune de un numărător al tirurilor, o busolă şi o înregistrare video.

Preţul estimat este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

”Vreau cu adevărat ca oamenii să deţină o armă responsabilă şi, în acelaşi timp, asta să le dea un frison (…). De ce să nu profităm de adrenalină şi de plăcerea acestui fel de a ne petrece timpul?”, apreciază CEO-ul Kalaşnikov.

MP-155 Ultima: capabilities

Drone, iahturi și alte obiecte

Kalaşnikov se află în plină transformare, după sosirea unui acţionariat privat în 2014.

Producătorul - cunoscut pentru armamentul său de război şi graţie inventatorului AK-47, Mihail Kalaşnokov - a lansat între timp drone, iahturi şi gadgetuiri de tot felul.

Întreprinderea a făcut să se vorbească despre ea în ultimii ani, după ce a prezentat prototipuri neobişnuite - maşini electrice, robotul Igorek, ”micul Igor”, un robot de război biped menit să ajute militari să se deplaseze într-un mediu ostil, din cauza cărora a fost ironizată.

Atacurile armate în şcoli sau locuri publice sunt rare în Rusia, unde controlul armelor de foc este strict.

În octombrie 2018, un elev a ucis 19 persoane înainte de a se sinucide, într-un liceu, la Kreci, un oraş din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova, o baie de sânge care a şocat Rusia.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇