Restricţiile din Anglia vor fi ridicate pe 19 iulie. Azi s-a înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri, din ianuarie

Restricţiile din Anglia vor fi ridicate pe 19 iulie. Azi s-a înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri, din ianuarie

Premierul britanic Boris Johnson şi noul ministru al Sănătăţii Sajid Javid au confirmat luni că la 19 iulie vor fi ridicate restricţiile din Anglia legate de COVID-19.

Johnson a menţionat că data ”terminus” va însemna ”revenirea pe cât posibil la viaţa de dinainte de COVID”, transmite DPA.

În prima sa declaraţie în Camera Comunelor după ce l-a înlocuit pe Matt Hancock, Sajid Javid a declarat că nu există motive pentru amânarea acestei date.

El a precizat că sarcina sa ''va fi aceea de a ajuta la revenirea la viaţa culturală şi economică''.

ADVERTISING

Ziua ridicării restricţiilor în Anglia fusese iniţial stabilită pentru 21 iunie, iar o propunere de ridicare a acestor restricţii pe 5 iulie a fost respinsă de miniştrii britanici.

Marea Britanie, ţară unde varianta indiană a coronavirusului (varianta Delta) este predominantă, a înregistrat luni 22.838 de noi cazuri de COVID-19. Este cel mai mare număr zilnic după data de 30 ianuarie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇