Marea Britanie raportează peste 22.000 de noi cazuri de Covid, un nou record din ianuarie

Marea Britanie raportează peste 22.000 de noi cazuri de Covid, un nou record din ianuarie

Marea Britanie, ţară unde varianta indiană a coronavirusului (varianta Delta) este predominantă, a înregistrat luni 22.838 de noi cazuri de COVID-19.

Este cel mai mare număr zilnic după data de 30 ianuarie.

Avansul variantei Delta, care a forţat guvernul de la Londra să amâne cu cel puţin patru săptămâni ultima etapă a relaxării restricţiilor antiepidemice, a condus la o creştere notabilă a infectărilor zilnice, cu un procent de circa 70% în ultimele şapte zile, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Aceasta în pofida faptului că în Marea Britanie 44,5 milioane de persoane, respectiv 84,4% din populaţia sa adultă, au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce un procent de 61,9% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu schema completă.

Varianta Delta a devenit predominantă şi în Portugalia, astfel că Germania a adăugat această ţară pe lista ţărilor cu risc epidemiologic, interzicând practic toate sosirile dinspre Portugalia.

Institutul german de boli infecţioase Robert Koch a anunţat vineri că varianta Delta reprezintă circa 15% din noile infectări în Germania, procent în creştere.

Această variantă este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇