Marea Britanie amână ridicarea ultimelor restricţii cu patru săptămâni

Marea Britanie amână ridicarea ultimelor restricţii cu patru săptămâni

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Decizia a fost luată din cauza unei creşteri a cazurilor legate de varianta Delta, apărută iniţial în India, relatează AFP.

”Suntem foarte preocupaţi de varianta Delta, care se răspândeşte mai repede decât s-a prevăzut în foaia de parcurs din februarie, care prevedea o redeschidere completă la 21 iunie”, a explicat premierul britanic.

ADVERTISING

Prin urmare, soune el, preferă ''să aştepte până la 19 iulie, pentru a da (serviciului de sănătate) timpul suplimentar de care are nevoie''.

Surse consultate de BBC au declarat sâmbătă că parte din lumea medicală din Regatul Unit face presiuni asupra premierul Boris Johnson, în încercarea de a împiedica ridicarea restricțiilor.

Medicii respectivi sunt îngrojorați din cauza efectelor pe care le-ar putea avea nouă tulpină Delta (cea indină) a SARS-COV-2, considerată cu până la 40% mai contagioasă decât cea britanică (la rândul ei mult mai ușor de răspândit decât tulpinile precedente – n.red.).

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇