Prof. Cherecheș: Nu la școală se transmite noul coronavirus. La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun, cel mai probabil rămân închise tot semestrul II

Prof. Cherecheș: Nu la școală se transmite noul coronavirus. La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun, cel mai probabil rămân închise tot semestrul II

Medicul Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, subliniază din nou că școlile nu au fost principalul mecanism de transmitere a noului coronavirus în rândul copiilor.

Potrivit acestuia, îmbolnăvirile au loc în cadrul activităților din afara școlii, cum ar fi zile de naștere, petreceri.

”Încă o dată - școlile nu au fost principalul mecanism de transmitere a infecției COVID-19 în rândul copiilor. Activitățile sociale din afara școlii - zile de naștere, petreceri, nunți, înmormântări - sunt cele care au cea mai mare responsabilitate!

ADVERTISING

Dacă s-ar fi făcut anchetele epidemiologice în mod profesionist, ar fi trebuit identificată și sursa infecției în amonte (ca să poată fi atribuită sursa)”, a scris medicul Răzvan Cherecheş pe Facebook.

Profesorul este de părere că autoritățile ar trebui să ia decizia redeschiderii școlilor pentru elevii până în clasa a patra.

În același timp, Răzvan Cherecheş atrage atenția că elevii ar putea urma cursurile online și în semestrul II, ținând cont de faptul că nu vor exista prea multe restricții de sărbători.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Școlile până în clasa a IV-a ar trebui să fie deschise, combinat cu măsuri de compensare!

La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun (sau cum nu se pregătesc), cel mai probabil că vor rămâne școlile închise tot semestrul II - ceea ce va avea un impact masiv asupra educației și sănătății mentale!”, a precizat Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

încă o dată - școlile nu au fost principalul mecanism de transmitere a infecției COVID-19 în rândul...

Posted by Razvan Chereches on Tuesday, December 15, 2020

Un studiu publicat luna trecută de revista Nature arată că noul coronavirus se transmite cel mai mult în restaurante, săli de sport și lăcașuri de cult. Studiul a fost realizat prin monitorizarea a 98 de milioane de persoane din zece orașe americane în perioada 1 martie – 1 mai 2020.

ADVERTISING

Și tot revista Nature scria în luna octombrie că datele colectate la nivel mondial sugerează din ce în ce mai mult că școlile nu sunt ”puncte fierbinți” pentru infecțiile cu coronavirus.

În ciuda temerilor, infecțiile cu COVID-19 nu au crescut atunci când școlile s-au redeschis, iar atunci când apar focare, acestea conduc în principal la un număr mic de oameni care se îmbolnăvesc, precizează sursa citată.

Datele colectate la nivel global au arătat că școlile se pot redeschide în siguranță atunci când transmisia comunitară este redusă.

Dar chiar și în locurile în care infecțiile comunitare erau în creștere focarele în școli au fost mai puțin frecvente, în special atunci când au fost luate măsuri de precauție pentru a reduce transmisia.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇