Femeia care s-a dat 20 de ani psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, plasată în arest la domiciliu

Femeia care s-a dat 20 de ani psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, plasată în arest la domiciliu

Magistraţii Judecătoriei Sector 5 au dispus, joi, arest la domiciliu în cazul femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, în baza unor documente falsificate. Falsul medic este acuzat de înşelăciune în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Astfel, Judecătoria Sector 5 a respins, joi, cererea procurorilor de arestare preventivă a pretinsului medic şi au dispus arest la domiciliu. 

Anchetatorii au stabilit că atât diploma, cât şi atestatul de liberă practică nu sunt reale. Procurorii Parchetului General au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva femeii care a pretins, timp de 20 de ani, că este medic psiholog.

ADVERTISING

Femeia este acuzată de o infracţiune continuă de înşelăciune, ”constând în aceea că a indus şi menţinut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia încheierii unui contract individual de muncă în funcţia de psiholog cu normă întreagă, dar şi pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii unui număr de 18 acte adiţionale (din 2008 până în 2018)”.

Prejudiciu de aproape 400.000 de lei

Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, spun anchetatorii.

ADVERTISING

Potrivit acestora, actele adiţionale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 (de la Secţia de psihiatrie şi de la comisia de expertiză medico-legală).

De asemenea, femeia este acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Femeia a fost reţinută miercuri.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇