Principalul suspect pentru crimele de la Timișoara a fost prins

Principalul suspect pentru crimele de la Timișoara a fost prins

Principalul suspect în cazul crimei duble de la Timișoara a fost prins joi seara, el fiind înconjurat de poliţişti pe stradă.

Când a fost prins, bărbatul a fost pus la pământ de către anchetatori, care i-au cerut să-şi spună numele, vârsta şi data naşterii. 

Bărbatul are 38 de ani, iar pe parcursul zilei a fost acasă pentru a-şi schimba hainele, apoi a plecat în oraş.

Oamenii legii au reușit să îl prindă pe suspect la două zile de la momentul în care ar fi ucis doi bătrâni, în casa lor din centrul Timişoarei.

"Din datele pe care le deținem la acest moment, bărbatul nu a opus rezistență. Acesta a fost imobilizat conform procedurilor legale.

ADVERTISING

În acest moment urmează a fi condus la audieri, unde se va administra și probatoriul necesar în această cauză. (...) Procurorul de caz, în urma administrării probatoriului și bineînțeles în urma audierilor și a celorlalte probe, va dispune și măsurile legale în acest caz”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR, la Antena3. 

A fost depistat în zona Gării de Nord din Timişoara, se ascundea. Putem spune că prinderea lui se datorează şi sprijinului cetăţenilor, întrucât aceştia au sunat de nenumărate ori la serviciul de urgenţă 112, pentru a oferi informaţii când vedeau o persoană care semăna de bărbatul căutat de poliţişti”, a declarat Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Părinţii bărbatului au fost audiaţi în cursul zilei de joi şi tot atunci le-a fost percheziţionată locuinţa.

Joi după-amiază, poliţiştii au făcut mai multe controale şi filtre în zona Iosefin din Timişoara şi au audiat o femeie care se pare că ar fi mama suspectului, transmite News.ro.

ADVERTISING

„Mecanismul a fost unul complex. În primul rând, vorbim de activitățile derulate de specialiștii de la Timișoara, din cadrul Poliției Române de la Institutul Național de Criminalistică, sub coordonarea procurorului de caz, însă a ajutat foarte mult mediatizarea a acestui portret robot, a imaginilor surprinse.

Bineînțeles, toate aceste imagini au fost coroborate cu probe și mijloace tehnice de probă din punct de vedere criminalistic, astfel încât să fie probată această faptă. (…) Societatea românească în acest caz a dat dovadă de solidaritate”, a adăugat Georgian Drăgan, tot la Antena3.

Dubla crimă de la Timişoara

Amintim că doi vârstnici au fost atacaţi de o persoană necunoscută în apartament, iar nepotul lor, venit să verifice ce s-a întâmplat, a surprins suspectul în casă. A fost la rândul său înjunghiat.

Bătrânii aveau 75 şi 78 de ani și locuiau în centrul oraşului Timişoara, chiar lângă Tribunalul Timiş.

Marţi seară vorbeau la telefon cu nepotul lor din Germania, au auzit zgomote în apartament şi i-au spus nepotului că cineva ar fi intrat peste ei, apoi convorbirea telefonică s-a întrerupt.

Nepotul l-a sunat imediat pe verişorul lui, care locuieşte în Timişoara, iar acesta s-a dus în grabă la locuinţa bunicilor. Când a intrat în apartament, i-a găsit pe cei doi bătrâni morţi, dar a dat şi peste cel care i-a atacat.

Criminalul a apucat să îl înjunghie şi pe nepotul bătrânilor, înainte de a fugi.

Un portret robot al asasinului a fost dat publicităţii de către poliţişti, care au cerut sprijinul cetăţenilor în rezolvarea cazului. De asemenea, au fost publicate imagini cu bărbatul. 

Se pare că suspectul a furat o geantă cu 12.000 de lei, bani pe care femeia ucisă i-a încasat de la locatari pentru întreţinere, ea fiind administrator.

Arma cu care au fost ucişi cei doi bătrâni, un cuţit, nu a fost găsită. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇