Suspectul de crimă în cazul fetiței găsită în canapea a fost prins în Olanda

Suspectul de crimă în cazul fetiței găsită în canapea a fost prins în Olanda

Marcel Şerbuc, suspectul în cazul crimei din Berceni, unde trupul unei fetițe de 12 ani a fost găsit săptămâna trecută într-un sac, ascuns în lada unei canapele, a fost prins în Olanda. În cazul său au fost demarate procedurile de extrădare către România.

Bărbatul fusese dat vineri în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția Română, „în urma cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile din Regatul Ţărilor de Jos, în cadrul unei operaţiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internaţional, pentru omor. Acesta a fost depistat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, în ţara respectivă, urmând a se desfăşura în continuare procedura de predare către România”. 

ADVERTISING

Vineri, mama fetei a fost audiată la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, după ce a fost adusă în România din Catalunya – Spania, unde era plecată la muncă.

Mama fetei a fost lăsată în libertate de procurori, după ce a fost audiată timp de mai multe ore. Potrivit unor oficiali ai Parchetului, femeia a dat o declaraţie coerentă în faţa procurorilor, iar din această declaraţie nu au rezultat indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei. În consecinţă, anchetatorii au lăsat-o în libertate, ea având calitatea de martor.

ADVERTISING

Concubinul ei, Șerbuc Ilie-Marcel, a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria "periculos".

Marcel Ilie Șerbuc, în vârstă de 37 de ani, este din satul Sfântu Ilie, judeţul Suceava, conform datelor furnizate de către Poliţia Română.

Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, precizează Poliţia.

Cadavrul fetei a fost găsit, sâmbătă, într-o locuinţă din Sectorul 4. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat marţi că, în urma expertizei genetice efectuate de INML, s-a stabilit că persoana decedată e o fată de 12 ani.

ADVERTISING

Fata de 12 ani şi mama ei au fost date dispărute în urmă cu mai mult timp, iar cu câteva zile înainte de descoperirea cadavrului informaţia referitoare la dispariţia lor fusese distribuită şi pe reţelele sociale. Fostul soţ al femeii, care este tatăl fetei, a anunţat că nu mai poate lua legătura cu ele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇