Primele declarații ale ucigașului minor din Craiova: Îmi pare rău pentru fată, dar pentru băiat mai puțin

Primele declarații ale ucigașului minor din Craiova: Îmi pare rău pentru fată, dar pentru băiat mai puțin

Elevul de 17 ani de la Liceul Militar din Craiova, care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani și a rănit grav un tânăr de 19 ani, a declarat în fața anchetatorilor că îi pare rău pentru tânără, dar pentru băiat mai puțin.

„L-am întrebat dacă are vreo remușcare. A spus că-i pare rău pentru fată. Eu am rămas puțin blocat. Și doamna procuror, și eu… Și l-am întrebat: pentru băiat nu ai nicio remușcare? A spus da, îmi pare rău și pentru el, dar mai puțin pentru că puteam să găsesc altă soluție să rezolv conflictul”, a declarat avocatul adolescentului, Florin Ciocoiu, potrivit Adevărul.

ADVERTISING

Avocatul a mai spus că elevul s-a plimbat prin centrul orașului, apoi a ajuns în Grădina Botanică unde i-a văzut pe cei doi plimbându-se, dar a declarat că nu îi cunoștea.

"A spus că nu-i cunoștea pe cei doi. De trei ori l-am întrebat, și eu și doamna procuror. A zis că nu-i cunoștea. A trecut pe lângă ei, s-a uitat la fată insistent, fata s-a uitat la el, iar celălalt băiat care era cu fata i-a reproșat de ce o privește așa, i-a dat doi pumni în falcă și-n stomac.

Clientul meu a avut atunci un exces de furie, a deschis rucsacul, a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat, după aceea s-a dus după fată pentru că îi era frică să nu spună ce a văzut. Asta a fost motivația lui. Și-a pus masca și a fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice", a declarat avocatul.

ADVERTISING

Elevul a fost întrebat de procuror de ce avea o macetă în rucsac, iar acesta a spus că ar fi "uitat-o" acolo de un an de zile.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar miercuri a fost audiat de magistrații de la Tribunalul Dolj.

Coadă pentru donarea de sânge în ajutorul tânărului rănit

Tânărul înjunghiat în Grădina Botanică a dat semne joi dimineață că starea lui se îmbunătățește și că poate fi salvat, au declarat medicii, citați de Digi24.

Băiatul are însă mare nevoie sânge, iar prietenii și rudele s-au mobilizat și au mers să doneze.

ADVERTISING

Zeci de persoane au stat la coadă joi dimineață la Centrul de Transfuzii Craiova, încă de la deschidere. Alte zeci de persoane au anunțat că urmează să vină.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇