Crima din Grădina Botanică din Craiova: Agresorul e un băiat de 17 ani, fiu de polițist și elev la Colegiul Militar

Crima din Grădina Botanică din Craiova: Agresorul e un băiat de 17 ani, fiu de polițist și elev la Colegiul Militar

Un băiat de 17 ani a fost reţinut de poliţiştii doljeni pentru 24 de ore, după ce a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova, fata de 14 ani murind la scurt timp după agresiune, iar tânărul de 20 de ani ajungând în stare gravă la spital.

Digi24 transmite că atacatorul este fiul unui polițist de la IPJ Dolj, care activează la o secție rurală. El este elev la Colegiul Militar din Craiova.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că, marţi după amiază, băiatul s-a întâlnit cu cele două victime care ieşiseră să facă sport, iar între aceştia a izbucnit un conflict în urma căruia tânărul de 17 ani ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit celor doi.

ADVERTISING

„Din nefericire, în urma evenimentului, minora a decedat, tânărul fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a precizat IPJ Dolj.

Ulterior, reprezentanții Spitalului de Urgență Craiova au anunțat că este în stare gravă și a fost operat.

„S-au găsit plăgi penetrante la nivelul regiunii cervicale, toracelui și abdomenului, fiind interesate splina și stomacul. Pacientul a pierdut peste 4 litri de sânge, la nivelul regiunii cervicale, în torace și în abdomen. Este în continuare în stare gravă, în șoc hemoragic”, spuneau medicii marți seara.

ADVERTISING

Tânărul rămâne internat la terapie intensivă, iar starea lui este critică.

Agresorul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor şi de tentativă la omor, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit surselor Antena3, agresorul fusese iubitul fetei de 14 ani și le-ar fi spus polițiștilor că nu a suportat să o vadă alături de alt băiat. Însă Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt la IPJ Dolj, susţine că, din informațiile pe care le au poliţiştii acum, adolescenţii, de fapt, nu se cunoșteau.

ADVERTISING

Conducerea Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” a confirmat că agresorul este elevul unității de învățământ și a dat detalii despre activitatea sa.

Băiatul nu a avut abateri disciplinare grave şi a fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie.

„Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.

A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal”, a transmis unitatea de învăţământ.

Conducerea instituţiei de învăţământ a precizat că va pune la dispoziţia autorităţilor care desfăşoară cercetările penale toate datele şi informaţiile necesare.

„În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate”, se arată în finalul comunicatului conducerii colegiului.

𝗖𝗥𝗜𝗠𝗔̆ 𝗜̂𝗡 𝗚𝗥𝗔𝗗𝗜𝗡𝗔 𝗕𝗢𝗧𝗔𝗡𝗜𝗖𝗔̆

‼‼‼‼‼ 𝗔𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲! 𝗜𝗺𝗮𝗴𝗶𝗻𝗶 𝗰𝘂 𝘂𝗻 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰 𝗶𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁 𝗲𝗺𝗼𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹!𝗖𝗥𝗜𝗠𝗔̆ 𝗜̂𝗡 𝗚𝗥𝗔𝗗𝗜𝗡𝗔 𝗕𝗢𝗧𝗔𝗡𝗜𝗖𝗔̆‼‼‼ 𝗔 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗶𝗻𝗷𝘂𝗻𝗴𝗵𝗶𝗮𝘁𝗮̆ 𝗺𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹 𝗶̂𝗻 𝗚𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝗻𝗮 𝗕𝗼𝘁𝗮𝗻𝗶𝗰𝗮̆ 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮. Vorbim despre o adolescentă de 14 ani, care venise la o plimbare cu un băiat de 20 de ani. Tânărul nu a scapat nici el de criminal și s-a ales cu multiple plăgi în zona toracică. ‼‼‼ 𝗧𝗮̂𝗻𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝗶̂𝗻𝗷𝘂𝗻𝗴𝗵𝗶𝗮𝘁 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝘁 𝗹𝗮 𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹 𝘂𝗻𝗱𝗲 𝗮 𝘀𝘂𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁 𝗱𝗲𝗷𝗮 𝗼 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗿𝘂𝗿𝗴𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆.‼‼‼ Ucigașul a fost prins repede de polițiști. Este vorba de un adolescent de 17 ani, elev la un liceu din Craiova.

Publicată de Oltenia 3TV pe Marţi, 27 iunie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇