Polonia are de plată amenzi de 500.000 de euro pe zi, pentru că sfidează o decizie a CJUE

Polonia are de plată amenzi de 500.000 de euro pe zi, pentru că sfidează o decizie a CJUE

Polonia va trebui să plătească o penalitate zilnică de 500.000 de euro Comisiei Europene pentru că a sfidat o decizie de a opri operaţiunile la mina sa de lignit din Turow, a decis luni Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Polonia, care este dependentă de cărbune, se află în dispută cu Republica Cehă, care spune că mina dăunează comunităţilor de peste graniţă. Comisia Europeană, care anul trecut a început procedurile judiciare împotriva Poloniei, spune că Varşovia a încălcat legislaţia UE.

Cehia şi-a dus cazul şi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxemburg, cea mai înaltă din Europa. Polonia trebuie să oprescă operaţiunile de la Turow până la o hotărâre definitivă

Polonia a ingnorat decizia, iar Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a impus o penalizare zilnică pentru mină.

"Polonia este obligată să plătească Comisiei Europene o penalitate zilnică de 500.000 de euro, deoarece nu a încetat activităţile de extracţie a lignitului la mina Turów. O astfel de măsură este necesară pentru a consolida eficacitatea măsurilor provizorii hotărâte", a declarat CJUE.

Polonia contestă decizia CJUE care o obligă să închidă o mină și susține că este afectată securitatea energetică a țării


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇