Polițistul care i-a împrumutat motocicleta și casca Dianei Șoșoacă a fost destituit

Polițistul care i-a împrumutat motocicleta și casca Dianei Șoșoacă a fost destituit

Poliţistul Valer Kovacs, cel care i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta şi casca, a fost destituit.

”Măsura disciplinară a fost luată conform prevederilor legale, după parcurgerea tuturor paşilor procedurali, la propunerea Consiliului de disciplină, constituit la nivelul instituţiei”, anunţă MAI.

Conform raportului de cercetare prealabilă, s-a reţinut că, în intervalul iunie 2022 - martie 2024, poliţistul a distribuit în spaţiul public, utilizând mai multe conturi pe diferite platforme de socializare, dar şi prin participarea în cadrul unor emisiuni TV, conţinut audio-video, care, prin mesajul şi afirmaţiile făcute:

ADVERTISING
  • a adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistraţi etc.),
  • a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferinţe politice,
  • a încălcat obligaţia de a respecta confidenţialitatea datelor dobândite în timpul serviciului,
  • a difuzat materiale care au instigat la indisciplină,
  • a fost lipsit de respect faţă de colegi sau alte persoane şi
  • nu a asigurat informarea corectă a cetăţenilor, precizează MAI.

Anterior acestei măsuri, agentul a mai fost sancţionat în repetate rânduri, fără a manifesta regret pentru faptele comise sau respect pentru statutul de poliţist, subliniază MAI.

ADVERTISING

Valer Kovacs poate contesta destituirea.

”Mi se impută că aş fi adus atingere onoarei instituţiei din care fac parte”, susţine Valer Kovacs, într-un dialog cu liderul AUR, George Simion, postat pe Facebook.

El  spune că i se reproşează că a făcut poză cu europarlamentarul Cristian Terheş, precizând că decizia MAI nu vine după ce i-a oferit Dianei Şoşoacă motocicleta, acela reprezintă un alt dosar.

Kovacs susţine şi că a fost omul care a aplicat cele mai multe sancţiuni administratorilor de drum pe tronsonul de autostradă.

ADVERTISING

”Cum aş putea eu să mă reprofilez? Sau ce aş putea? Să mă apuc de taxi?”, se întreabă el.

În afară de George Simion, în apărarea sa a intervenit şi europarlamentarul Cristian Terheş, care a susţinut că motivul real al destituirii este că Valer Kovacs a amendat în mai multe rânduri CNAIR, pentru faptul că nu a protejat cum se cuvine carosabilul, lucru ce l-ar fi nemulţumit pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

La sfârşitul lunii mai, poliţistul a fost cercetat disciplinar după ce i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta de serviciu, dar şi casca de poliţist şi a făcut o fotografie alături de aceasta. De asemenea, Şoşoacă s-a fotografiat şi cu agentul de poliţie, îmbrăcat în uniformă, verificările vizând posibila încălcare a Statutului Poliţistului.

La acel moment, Kovacs a  cerut prietenilor săi să îl susţină şi să trimită mesaje pe adresele de e-mail ale Ministerului de Interne şi Guvernului României.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇