Peisaj apocaliptic după o furtună cu rafale de 161 km/h, în Houston: 4 morți, zgârie nori avariați și toate școlile sunt închise (Video)

Peisaj apocaliptic după o furtună cu rafale de 161 km/h, în Houston: 4 morți, zgârie nori avariați și toate școlile sunt închise (Video)

O furtună puternică însoţită de vânturi ce au avut forţa unui uragan s-a abătut asupra oraşului Houston, provocând moartea a cel puţin patru persoane, spulberând ferestrele unor clădiri înalte şi lăsând 800.000 de locuinţe fără curent electric.

În centrul oraşului Houston din Texas, precum şi în districtul său comercial, străzile sunt acoperite de cabluri de electricitate căzute la pământ şi de fragmente de sticlă provenite de la ferestrele sparte de furtună, iar semafoarele erau nefuncţionale, a precizat John Whitmire, edilul oraşului american, într-un interviu pentru postul local de televiziune KRIV.

Houston skyscrapers damaged in severe storms

Aflat în centrul pentru situaţii de urgenţă din Houston, John Whitmire a spus că furtuna care s-a abătut asupra acestui oraş din zona Golful Mexicului, situat în sud-estul Texasului, cel mai populat centru urban al acestui stat american, a fost însoţită de vânturi ce au atins viteze de 129-161 km/h.

ADVERTISING

El i-a îndemnat pe localnici să rămână în locuinţe şi să evite mai ales zona centrală, cel mai grav afectată, care a rămas în întuneric şi este acoperită de cioburi, informează Reuters.

4 killed after severe storms rip through Houston area

''Mesajul în acest moment este să rămâneţi în locuinţe'', a spus el, adăugând că şcolile publice vor fi închise vineri şi că autorităţile locale le vor cere tuturor angajaţilor din sectoarele neesenţiale să nu lucreze în această zi.

KHOU 11 team coverage of storms that ripped through

Cel puţin patru decese asociate furtunii au fost confirmate, în principal provocate de copaci prăbuşiţi.

ADVERTISING

Primarul a spus că furtuna i-a luat prin surprindere pe mulţi, iar el participa la un meci de baseball atunci când s-au declanşat intemperiile. ''Am avut foarte puţin timp la dispoziţie ca să ne adăpostim'', a adăugat el.

Houston weather: Windows of Downtown Houston high rises damaged

Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite a emis, de asemenea, o avertizare de inundaţii ce vizează regiunea Houston pentru ploile torenţiale asociate acestei furtuni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇