Partidul lui Viktor Orban a folosit datele celor care s-au vaccinat anti Covid pentru a le trimite mesaje electorale

Partidul lui Viktor Orban a folosit datele celor care s-au vaccinat anti Covid pentru a le trimite mesaje electorale

Fidesz, partidul aflat la putere în Ungaria și condus de premierul Viktor Orban, a utilizat baza de date de la vaccinare și alte informații cu caracter personal pentru a le trimite cetățenilor mesaje electorale înainte de alegerile din luna aprilie, potrivit unui raport al organizației Human Rights Watch.

Nu doar datele de la vaccinare, dar și cele din cererile de beneficii fiscale și din înregistrările de membru al asociației au fost folosite de Fidesz. Acest lucru încalcă drepturile de confidențialitate și anulează distincția dintre partidul de la putere și resursele guvernului de la Budapesta care a fost avertizat în mai multe rânduri de Uniunea Europeană să respecte statul de drept, arată raportul citat de Politico.

ADVERTISING

"Folosirea datelor personale colectate pentru a-i bombarda cu mesaje electorale este o trădare a încrederii și un abuz de putere", a spus Deborah Brown, cercetătoare principală în tehnologie la Human Rights Watch.

"Guvernul Ungariei trebuie să înceteze să exploateze datele personale pentru campanii politice și să garanteze condiții echitabile de competiție pentru alegeri", a adăugat ea.

Potrivit raportului, persoanele care și-au introdus datele personale pe platforma guvernului pentru a se înregistra în vederea vaccinării au primit mesaje politice pentru a le influența să voteze cu partidul de guvernământ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

VIktor Orban a obținut al patrulea mandat consecutiv de premier al Ungariei la alegerile generale desfășurate în luna aprilie. Observatorii internaționali au criticat, însă, condițiile incorecte în care s-a desfășurat scrutinul.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇