O vijelie puternică a ras o pădure întreagă din Maramureș: "Dezastru, în viața mea n-am văzut așa ceva!" (Video)

O vijelie puternică a ras o pădure întreagă din Maramureș: "Dezastru, în viața mea n-am văzut așa ceva!" (Video)

O furtună violentă a distrus aproape complet o pădure în localitatea maramureșeană Văleni. Trunchiurile copacilor au fost rupte ca niște bețe de vântul puternic, iar localnicii au fost îngroziți de priveliștea sinistră pe care a lăsat-o în urmă vijelia.

O femeie a filmat ravagiile pe care le-a făcut furtuna într-o pădure de lângă Văleni, județul Maramureș, și a postat înregistrarea pe Facebook.

În imagini se văd trunchiurile retezate ale copacilor doborâți la pământ, ca și cum ar fi fost loviți de suflul exploziei unei bombe atomice.

ADVERTISING

"Extraordinar! Eu nu știu ce-a fost aici… că îi dezastru. Nu a rămas nici 10% din ei. Pe margine mai sunt câțiva. Dezastru. Așa a venit de acolo, de la deal… și uitați-vă. Nu e adevărat, Doamne… în câteva minute”, spune Maria Nemeș, autoarea înregistrării.

Județul Maramureș (Văleni) - vijelie puternică, doborâturi de arbori || 1 iulie ⛈⚠️Video: Maria si Mihai Nemes

Publicată de Severe Weather Alert - România pe Luni, 1 iulie 2024

Mii de oameni fără curent, acoperișuri avariate, un om lovit de trăsnet

Furtuna care s-a produs în Maramureș ieri după-amiază a lăsat fără energie electrică 5.492 de consumatori din 14 localități: Rona de Sus, Rona de Jos, Costiui, Bârsana, Văleni, Nănești, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienile Izei, Glod, Slătioara, Cavnic și Întrerâuri, informează Ziarul de Maramureș.

ADVERTISING

Rafalele de vânt au pus la pământ 15 arbori în mai multe localități din județ. În Sighetu Marmaţiei au fost doborâți zece copaci, iar șapte acoperişuri s-au prăbușit sau au fost avariate.

La Ocna Șugatag, în zona montană a județului, un cioban a murit după ce a fost lovit de trăsnet.

Noi alerte de furtună puternică în Suceava și Botoşani

Meteorologii au emis azi cod roșu de furtună puternică pentru alte două județe. O furtună violentă cu ploi torențiale, grindină de mari dimensiuni și vijelie puternică va lovi, în următoarea oră, localități din județele Suceava și Botoșani.

ADVERTISING

Zonele vizate din județul Suceava sunt Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Cornu Luncii, Udești, Mălini, Verești, Preutești, Bosanci, Stulpicani, Baia, Păltinoasa, Slatina, Forăști, Fântânele, Râșca, Boroaia, Vadu Moldovei, Rădășeni, Dolhești, Moara, Horodniceni, Vulturești, Bogdănești, Stroiești, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Drăgoiești, Berchisesti, Bunești, Ilișești, Fântâna Mare, Capu Câmpului, Hârtop și Ciprian Porumbescu.

ANM anunță ploi torențiale care vor acumula peste 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, grindină.

De asemenea, în Mihai Eminescu, Vlădeni, Curtești și Bucecea, județul Botoşani, un cod roșu semnalează grindină de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică, averse torențiale peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

De altfel, ANM a emis marți dimineață trei coduri de alertă meteo:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇