O stradă din Slănic s-a prăbușit. Surparea continuă și ar putea să ajungă la blocuri. Locatarii sunt evacuați (Foto&Video) UPDATE

O stradă din Slănic s-a prăbușit. Surparea continuă și ar putea să ajungă la blocuri. Locatarii sunt evacuați (Foto&Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Situație critică în orașul Slănic Prahova, unde, joi dimineață, o parte a străzii 23 August s-a surpat, chiar în fața sediului Poliției.

Asfaltul a pornit efectiv la vale şi a apărut un crater de 2 metri, pe o suprafaţă de peste 60 mp.

Prăbuşirea carosabilului a antrenat şi deplasarea pavelelor de pe trotuar.

Zona a fost izolată, curentul a fost întrerupt şi a fost dispusă evacuarea persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu, anunţă DSU.

ADVERTISING

20 de persoane care locuiesc în blocurile din apropierea zonei au fost evacuate preventiv. În funcţie de evoluţia situaţiei şi de analizele realizate de specialişti, vor fi dispuse şi alte măsuri, transmit oficialii Prefecturii Prahova.

Întrucât pe strada 23 August din oraşul Slănic, în dreptul Sediului Poliţiei oraşului Slănic, îmbrăcămintea asfaltică s-a surpat, zona afectată este închisă circulaţiei fiind impuse restricţii. Astfel, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia", a transmis şi IPJ Prahova. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu se ştie cauza surpării, dar surse de presă pun prăbuşirea străzii pe seama zăcământului de sare pe care stă întreaga localitate.

Localnicii vorbesc despre faptul că apa din Baia Baciului și din Baia Roșie ar fi intrat, la propriu, în pământ, scrie presa locală.

Cauza pentru care a fost curentul întrerupt este o surpare de teren de 3 metri adâncime, la Slănic în fața politiei,...

Publicată de Primăria Comunei Bertea pe Miercuri, 24 aprilie 2024

⚠️ O bucată din #strada 23 August s-a #prăbușit, joi dimineață, fenomenul stârnind panică în rândul locuitorilor care se tem ca acesta să nu ajungă să afecteze și locuințele.

Publicată de Actualitatea Prahoveană pe Joi, 25 aprilie 2024
Stradă surpată în Slănic Prahova. Autorităţile iau în calcul evacuarea oamenilor din blocuri

"Nu ne putem da seama de suprafața afectată, nu știm ce este dedesubt. Din câte vedem, a fost vorba despre o cavernă. Circulația a fost oprită pe str. 23 August, așteptăm intervenția autorităților competente. Surparea continuă, se extinde, apar noi crăpături", spune primarul Costea Daneluș, pentru Telegrama.

ADVERTISING

"Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, și monitorizăm fenomenul”, a adăugat edilul, citat de Prahova Info.

Publicată de Catalin Dinulescu pe Joi, 25 aprilie 2024

La finalul anului trecut, într-o altă zonă a orașului au apărut crăpături în sol, care au afectat câteva gospodării și case.

UPDATE: Perimetrul de siguranţă a fost extins în zona în care s-a surpat strada, spații de cazare fiind puse la dispoziția persoanelor evacuate, printre imobilele evacuate fiind şi postul de poliţie. Au fost evacuate în total 42 de persoane, care au mers la rude, cu excepţia unei sigure familii. Traficul, atât cel rutier, cât şi cel pietonal, a fost complet interzis în zona perimetrului de siguranță. Situaţia este în permanenţă monitorizată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇