O insulă din Grecia și-a vaccinat toți locuitorii

O insulă din Grecia și-a vaccinat toți locuitorii

Autoritățile din Kastellorizo, o mică insulă grecească, au vaccinat antiCovid toți locuitorii. Mai mult, în prezent nu se înregistrează niciun caz de infectare.

Din martie anul trecut, pe insulă a fost detectat un singur caz de COVID-19, dar persoana infectată a fost izolată rapid, astfel că virusul nu s-a răspândit în comunitate, scrie Euronews.

Localnicii trăiesc într-un mod foarte relaxat, dar în același timp sunt foarte atenți la respectarea regulilor. Pandemia a afectat foarte grav turismul pe mica insulă, multe afaceri fiind închise. În prezent, toți cei care vin în Kastellorizo trebuie să prezinte un test Covid negativ.

ADVERTISING

Maria Lazaraki a fost una dintre primele persoane vaccinate. Femeia, în vârstă de 90 de ani, deține împreună cu familia un restaurant, care a fost însă închis din cauza lipsei turiștilor.

"Am făcut vaccinul, iar după 15 zile am făcut și rapelul. Toată populația s-a vaccinat, oameni cu vârste între 20 și 94 de ani. Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm că se vor întoarce", a declarat femeia.

Autoritățile susțin certificatul de vaccinare

Michalis Matsos, pescar, a suferit daune financiare semnificative din cauza pandemiei și speră că situația se va îmbunătăți în următoarele luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Turiștii nu mai vin, suntem singuri. Peștele nu poate fi vândut. Sperăm că oamenii vor veni la vară pe insulă, să pot vinde peștele pe care îl prind", a spus el.

Autoritățile din Kastellorizo susțin propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare.

„Vaccinarea ne-a ajutat psihologic, ne simțim mult mai bine”, spune viceprimarul insulei, Stratos Amigdalos.

"Înainte de vaccinare ne-am confruntat cu multă anxietate, am simțit frică și nesiguranță. Cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Suntem, de asemenea, în favoarea certificatului de vaccinare. Pentru locuri mici precum Kastellorizo, este important să știm că turistul care vine la noi a fost vaccinat", a subliniat el.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇