O familie de afgani a intrat ilegal în România venind cu o barcă gonflabilă pe Dunăre

O familie de afgani a intrat ilegal în România venind cu o barcă gonflabilă pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din Drobeta-Turnu Severin au prins o familie formată din şase cetăţeni străini, printre care patru copii, care a încercat să intre în România din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei bărci gonflabile.

”În data de 23.08.2021, în jurul orei 23.45, în urma unui apel la 112, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noştri au identificat în Portul Comercial Drobeta-Turnu Severin, şase cetăţeni străini, o femeie, un bărbat şi patru minori”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.  

ADVERTISING

Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical.    

În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre o familie de cetăţeni afgani, adulţii au vârste de 38, respectiv 51 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 2 şi 14 ani.   

Adulţii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei de trei ani şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenţia de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

ADVERTISING

Citește și:

Iată câteva analize despre situaţia din Afganistan:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇