Noua Zeelandă a anunțat primele cazuri de infectare locală cu noul coronavirus din 24 ianuarie

Noua Zeelandă a anunțat primele cazuri de infectare locală cu noul coronavirus din 24 ianuarie

Noua Zeelandă a anunțat, duminică, 3 cazuri de infectare locală cu noul coronavirus, primele din 24 ianuarie, când un turist a fost depistat pozitiv după ce a părăsit carantina.

Ministrul pentru răspunsul la COVID-19, Chris Hipkins, a declarat că cele trei cazuri sunt un cuplu și fiica lor din Auckland și că se efectuează teste genomice pentru a vedea dacă infecția familiei este legată de variantele extrem de infecțioase, care circulă acum, transmite Reuters.

Noile cazuri l-au forțat pe prim-ministrul Jacinda Ardern să se întoarcă în capitala Wellington, renunţand astfel la un eveniment dedicat homosexualilor din Auckland, la care urma să participe duminică după-amiază.

ADVERTISING

„Sistemul nostru a intrat în acțiune”, a declarat Hipkins, într-o conferință de presă convocată în grabă.

„Adunăm toate informaţiile cât de repede putem. Și sistemul care ne-a servit atât de bine în trecut se pregătește cu adevărat să o facă din nou”.

Auckland va fi izolat

Prim-ministrul Jacinda Ardern a anunţat ulterior impunerea a trei zile de carantină pentru Auckland.

Nivelul restricţiilor a fost ridicat la 3, ceea ce înseamnă că populaţia trebuie să rămână în locuinţe, cu excepţia lucrătorilor esenţiali şi a cumpărăturilor esenţiale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Ştiu că toţi simţim la fel când acest lucru se întâmplă, toţi avem sentimentul de «nu din nou». Dar amintiţi-vă că am mai fost aici înainte şi asta înseamnă că ştim cum să ieşim din nou din asta, iar asta se poate face împreună.

Dacă cunoaşteţi oameni în Auckland, vă rog să îi contactaţi, să îi verificaţi. Dacă vă aflaţi în Auckland, verificaţi-vă vecinii şi asiguraţi-vă că sunt îngrijiţi şi susţinuţi”, a spus Ardern. 

Auckland va fi izolat, va fi obligatorie purtarea măştii în avioane, trenuri, autobuze şi alte mijloace de transport în comun, a mai spus Ardern.

ADVERTISING

În afara Auckland, activitatea va continua la fel ca până acum în restul ţării, şcolile vor rămâne deschise, cu distanţare fizică.

Dr. Ashley Bloomfield, directorul sanitar al Noii Zeelande, a precizat că oficialii lucrează pornind de la ipoteza că noile cazuri din Auckland sunt cauzate de una dintre noile variante ale coronavirusului.

Autoritățile sanitare încă lucrează pentru a afla cum a contractat familia virusul și „dacă COVID-19 ar putea fi acolo în comunitate … sau dacă acesta este începutul a ceea ce ar putea fi un lanț de transmisie”, a spus Chris Hipkins.

Noua Zeelandă - care a înregistrat mai bine de două luni fără nicio infecție înainte de cazul din ianuarie - urmează să înceapă inocularea celor 5 milioane de oameni împotriva noului coronavirus pe 20 februarie, după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech mai devreme decât se anticipase.

Ca măsură de precauție, liceul fetei din familie va fi închis luni și marți, cu facilități de testare COVID-19 care vor fi amenajate acolo, au spus oficialii.

Companiile aeriene au fost, de asemenea, contactate, deoarece femeia din familia infectată lucrează pentru o companie de catering aeriană, LSG Sky Chefs.

De la începutul pandemiei, în Noua Zeelandă au fost înregistrate 2.330 de cazuri şi 25 de decese asociate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇