Când începe Noua Zeelandă vaccinarea gratuită a celor 5 milioane de locuitori

Când începe Noua Zeelandă vaccinarea gratuită a celor 5 milioane de locuitori

Noua Zeelandă prevede să înceapă campania de imunizare gratuită împotriva COVID-19 a celor peste 5 milioane de locuiori ai săi în al doilea trimestru al anului 2021, a anunţat joi prim-ministrul Jacinda Ardern.

Ea a confirmat achiziţionarea a aproape 18 milioane de doze de vaccin, potrivit EFE.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Angajaţii sanitari şi de control al frontierelor vor fi primii vaccinaţi, a precizat premierul neo-zeelandez, al cărei guvern a fost lăudat pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

Arden a anunţat totodată cumpărarea a 7,6 milioane de doze de vaccin de la compania AstraZeneca şi alte 10,72 milioane de la Novavax.

Coronavirusul a reapărut în Noua Zeelandă. De două ori a reușit această țară să îl învingă

Anterior, Guvernul anunţase achiziţionarea a 750.000 doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech şi 5 milioane de la Janssen.

„Dacă se dovedeşte că sunt sigure şi eficiente în faţa agenţiei de reglementare farmaceutică din Noua Zeelandă – Medsafe, dozele vor avea o acoperire amplă pentru ţara noastră şi pentru vecinii noştri din Pacific”, precizează într-un comunicat premierul Ardern.

Într-un alt comunicat, titulara externelor, Nanaia Mahuta, a cifrat la 75 de milioane de dolari neo-zeelandezi (43,7 de milioane de euro) fondurile pentru a furniza în mod gratuit vaccinurile ţărilor din Pacific.

„Ţările din Pacific au lucrat din greu pentru a menţine în afară (frontierelor lor) boala COVID-19 sau pentru a o eradica, iar Noua Zeelandă s-a angajat să le sprijine”, a declarat Mahuta, care a subliniat că „un vaccin sigur şi eficient va fi cheie pentru redresarea economică şi socială a regiunii”.

Noua Zeelandă, al cărei guvern a închis frontierele în martie cu doar 50 de cazuri confirmate şi a impus una dintre cele mai stricte izolări din lume, a înregistrat în total 1.744 de contagieri şi 25 de decese asociate bolii COVID-19.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖