Un depozit frigorific ar putea fi sursa noilor îmbolnăviri de COVID din Noua Zeelandă, după 102 zile fără niciun caz

Un depozit frigorific ar putea fi sursa noilor îmbolnăviri de COVID din Noua Zeelandă, după 102 zile fără niciun caz

După ce s-au descoperit 4 noi cazuri de coronavirus în Noua Zeelandă, autoritățile încearcă acum să găsească și cauza.

După 102 zile fără cazuri noi de COVID-19, premierul Jacinda Ardern a anunţat, marți, că au fost depistate patru noi îmbolnăviri. Este vorba despre membri ai aceleiaşi familii.

Una dintre persoanele infectate lucra la compania Americold, care se ocupă cu bunuri congelate. Așa că acum autoritățile analizează dacă angajatul a luat coronavirus la locul de muncă când a descărcat aceste bunuri, scrie Reuters.  

ADVERTISING

”Lucrăm din greu pentru a pune laolaltă piesele puzzle-ului despre modul în care această familie s-a infectat (...) Știm că virusul poate supraviețui în medii reci destul de mult timp”, a spus ministrul Sănătății, Ashley Bloomfield.

Așa că acum se iau probe de pe suprafețele din depozitul frigorific pentru alimente importate în care lucra persoana bolnavă.

Ce spune șeful său

Richard Winnall, directorul filialei din Noua Zeelandă a Americold, spune că angajatul nu avea cum să se infecteze în condițiile de lucru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Motivul: angajații poartă mănuși, măști sanitare, dar și echipament special ce asigură protecție la temparaturi scăzute, precum o geacă groasă și pantaloni, eventual un fes.

În plus, toate produsele care ajung aici au mai multe ambalaje, a precizat el pentru NZ Herald. Acestea sunt toate scoase, aruncate la gunoi, iar la raft ajunge un produs neatins, explică Winnall.

Oricum, cert este că bărbatul respectiv era în concediu medical de câteva zile înainte de a primi rezultatul pozitiv la COVID-19.

Totuși, pentru măsuri suplimentare de siguranță, toți colegii săi de muncă au fost trimiși acasă în izolare și au fost testați pentru coronavirus. Acum se așteaptă rezultatele.

ADVERTISING

Evoluţia pandemiei în Noua Zeelandă

Primul caz ”importat” cunoscut în Noua Zeelandă a fost înregistrat la 26 februarie, iar ultima transmitere comunitară a fost detectată la 1 mai.

Ţara şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi, la 19 martie.

Carantina la nivel naţional a început la 25 martie, aproape toate companiile au fost închise, şcolile la fel, iar oamenilor li s-a spus să stea acasă.

Cinci săptămâni mai târziu, Noua Zeelandă a început să ridice încet-încet restricţiile. În prezent, doar graniţele mai sunt închise.

Potrivit Worldometers, Noua Zeelandă are un total de 1.570 de cazuri de COVID-19 şi doar 22 de decese.

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇