Cazuri noi de coronavirus în Noua Zeelandă, după 102 zile fără nicio infecție

Cazuri noi de coronavirus în Noua Zeelandă, după 102 zile fără nicio infecție

Noua Zeelandă are noi cazuri de coronavirus active. Asta după ce în urmă cu doar câteva zile marca 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului.

După 102 zile fără cazuri noi de COVID-19, premierul Jacinda Ardern a anunţat că au fost depistate patru noi îmbolnăviri. Este vorba despre membrii aceleaşi familii, conform NZ Herald.

Astfel, Jacinda Ardern a anunţat că Auckland intră înapoi în izolare, din cauza acestor patru cazuri noi. Măsura va fi impusă timp de 3 zile, până la miezul nopţii de vineri.

ADVERTISING

OMS nu e convinsă de vaccinul anunţat de Putin: Trebuie evaluat în privinţa eficacităţii şi siguranţei

Neozeelandezii au primit alerte pe telefon cu aceste informaţii.

Prin urmare, locuitorii din Auckland vor trebui să muncească de casă în următoarele zile. Excepţie de la regulă fac muncitorii din "serviciile esenţiale" (farmaciile, supermarket-urile).

Îi rugăm pe oamenii din Auckland să rămână acasă pentru a evita răspândirea coronavirusului. Purtaţi-vă ca şi cum aţi avea Covid şi ca şi cum cei din jurul vostru au Covid.

Jacinda Ardern
ADVERTISING
https://www.facebook.com/jacindaardern/posts/10157232612487441?__xts__[0]=68.ARASHkH5uXGZTlJV6VX9UUFA7zQCj-ce1QLC3Px3E9FMJcpW-PjNt0p3N0f8Qot5gl3OVCSZblMYayVXTz5OqhcLztnvRtFGq_CT2buix2ZxXQ4T8cfT5ToKAoTHyXrduy_DjCjPPizO37wS05Bv8r-Q3nyuo045xUAOki2k6b4FlZb8J80CVotGdEtnr0UDd39aeatrX5oTTG73Sp8heK1Xljz-eSUBMknBTuwrveANTRwh4uHfzpHD7kVLQYfXHeFfHiq9-EZ1wTAl_vEHDotPmilgz8Dss5JQBqa43VdCNdRwY_VTU99bhC8jItYRL8hVJwk2HZ_fOBulsQ&__tn__=-R

Ardern a făcut apel la populaţie să nu dea năvală în supermarket-uri pentru a-şi face provizii.

ADVERTISING

De asemenea, cetăţenii din Auckland trebuie să poarte masca de fiecare dată când ies din casă. În restul ţării, portul măştii va fi obligatoriu doar în spaţiile unde nu se poate menţine distanţa socială. De exemplu, în mijloacele de transport în comun.

Medicul Virgil Musta: Orice persoană cu infecţie acută a căilor respiratorii poate fi testată gratuit de Covid

Evoluţia pandemiei în Noua Zeelandă

Primul caz "importat" cunoscut în Noua Zeelandă a fost înregistrat la 26 februarie, iar ultima transmitere comunitară a fost detectată la 1 mai.

Ţara şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi, la 19 martie.

Carantina la nivel naţional a început la 25 martie, aproape toate companiile au fost închise, şcolile la fel, iar oamenilor li s-a spus să stea acasă.

Cinci săptămâni mai târziu, Noua Zeelandă a început să ridice încet-încet restricţiile. În prezent, doar graniţele mai sunt închise.

Potrivit worldometers, Noua Zeelandă are un total de 1.570 de cazuri de COVID-19 şi doar 22 de decese.

Putin anunţă că Rusia a dezvoltat primul vaccin antiCovid şi că una dintre fiicele lui s-ar fi vaccinat cu Sputnik V

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇