Ministrul Bode îi roagă pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă, deși circulația va fi permisă toată noaptea

Ministrul Bode îi roagă pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă, deși circulația va fi permisă toată noaptea

Ministrul Lucian Bode îi îndeamnă pe oamenii care nu merg la biserică în noaptea de Înviere (1 spre 2 mai) să nu iasă din case.

Asta deși circulația va fi permisă în intervalul orar 22:00 – 05:00.

”Guvernul Florin Cîțu (...) a stabilit măsuri pentru sărbătorile de Paști. Pentru cei care vor merge la slujba de Înviere circulația pe timpul nopții este permisă în intervalul orar 22 - 5 dimineața. (...) Stațiunile de pe litoral și stațiunile montane vor fi deschise respectând toate regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maxim 70% capacitate de cazare.

ADVERTISING

(...) În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a declarat Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă la Cluj.

Însă, așa cum a menționat și ministrul anterior, premierul Cîțu a dat liber la mers pe litoral de 1 mai.

Și, cum Sărbătorile Pascale pică în aceeași perioadă, este greu de cotrolat, cel puțin la mare, dacă va fi respectată această rugămine a șefului MAI.

ADVERTISING

Rămâne de văzut cum vor proceda românii care vor alege să-și petreacă minivacanța de 1 Mai pe litoral sau în stațiunile montane.

Pe același subiect, poți citi pe SpotMedia.ro și Guvernul prelungește starea de alertă din 13 aprilie, dar relaxează măsurile de Paște și 1 mai


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇