Guvernul prelungește starea de alertă din 13 aprilie, dar relaxează măsurile de Paște și 1 mai

Guvernul prelungește starea de alertă din 13 aprilie, dar relaxează măsurile de Paște și 1 mai

Guvernul a aprobat joi hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie și a stabilit măsurile care vor fi aplicate pe perioada sărbătorilor Pascale și de 1 Mai.

Astfel, va fi prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.

Şi în perioada 8 mai - 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 - 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

ADVERTISING

Guvernul a mai stabilit că, prin excepţie, în zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 - 20,00.

În schimb, în intervalul orar 20,00 - 5,00 vor avea loc doar livrări la domiciliu.

De asemenea, decizia prevede ca statiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

ADVERTISING

Hotărârea de Guvern adoptată în ședința de azi poate fi citită integral AICI

Guvernul a stabilit astăzi unele măsuri privind prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în contextul sărbătorilor...

Publicată de Florin Cîţu pe Joi, 8 aprilie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇