Mesaj straniu Ro-Alert: ”URSU BĂĂĂ” şi explicaţia de la ISU Brașov

Mesaj straniu Ro-Alert: ”URSU BĂĂĂ” şi explicaţia de la ISU Brașov

Cei care s-au aflat luni seara în Brașov au primit de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență un mesaj Ro-Alert inedit, prin care se anunța prezența unui urs pe o stradă din oraș.

URSU BAAA Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, este mesajul transmis.

URSU BAAA ISU Brașov schimbă tonul alertelor de urs! Voi ce variante ați avea pentru o alertare mai eficientă?

Publicată de Electra Ghiza pe Luni, 20 septembrie 2021

După ce mesajul a devenit viral, reprezentanții ISU Brașov au transmis că a fost o eroare modul de comunicare, dar scopul preventiv a fost atins.

ADVERTISING

„Scopul mesajului a fost de a informa cetățenii județului Brașov cu privire la prezența ursului pe strada Stejărișului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic.

Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adaugat cuvintele <ursul băăă>. Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populația a înțeles conținutul și scopul preventiv al mesajului”, a transmis ISU Brașov, citat de Mediafax.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇