Măsuri suplimentare în Austria, după aglomeraţia la schi din weekend: Mai puţine locuri de parcare şi mai mult loc de stat la coadă

Măsuri suplimentare în Austria, după aglomeraţia la schi din weekend: Mai puţine locuri de parcare şi mai mult loc de stat la coadă

O serie de zone de schi din Austria şi-au înăsprit măsurile de siguranţă după un val de vizitatori, la sfârşitul săptămânii trecute, relatează luni dpa.

Măsurile cuprind limitarea suplimentară a locurilor de parcare, extinderea spaţiului pentru stat la coadă şi aducerea de personal suplimentar pentru asigurarea ordinii, potrivit autorităţilor din landul Austria Superioară, unde duminică amatorii de schi au venit în număr mare pe pârtii, având în vedere vremea însorită.

ADVERTISING

"În spiritul responsabilităţii personale, totuşi, fac apel la schiori să vină în staţiunile de schi, în măsura posibilului, doar după orele prânzului, deoarece până atunci mulţi dintre turiştii de dimineaţă se îndreaptă deja spre casă, şi astfel se va ajunge pe pârtii confortabil şi fără ambuteiaje", a explicat ministrul economiei din land, Markus Achleitner.

Multe din staţiunile de schi din Austria sunt deschise, dar în cea mai mare parte pot fi frecventate doar de localnici, întrucât cei veniţi de peste graniţă au obligaţia să se izoleze pentru 10 zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, toţi, schiorii cu vârsta peste 14 ani trebuie să poarte măşti de calitate superioară, clasificate FFP2 potrivit standardelor Uniunii Europene, care să le acopere atât nasul cât şi gura în timp ce stau la coadă sau se află în telegondole.

Și în România turiștii au luat cu asalt pârtiile de schi, între Crăciun și Revelion.

La Arena Platoș Păltiniș, de exemplu, a fost implementat un sistem care arată în timp real, online, gradul de ocupare. De asemenea, se poate vedea cât de aglomerate sunt pârtiile și prin intermediul unei camere video live.

ADVERTISING

Salutare tuturor!Pentru a evita supraaglomerarea pârtiilor și a cozilor la instalațiile de transport pe cablu, am...

Posted by Arena Platos Paltinis on Monday, December 28, 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇