Amendă de 2.500 de lei pentru turiştii care nu respectă regulile în staţiunea Sinaia, şi rămân pe pârtii după închiderea acestora

Amendă de 2.500 de lei pentru turiştii care nu respectă regulile în staţiunea Sinaia, şi rămân pe pârtii după închiderea acestora

Autorităţile din staţiunea Sinaia de pe Valea Prahovei au decis aplicarea unei amenzi în cuantum de 2.500 de lei turiştilor care nu respectă regulile stabilite pentru domeniul schiabil al staţiunii, rămânând pe pârtii după încheierea programului de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu.

„Decizia vine în urma creşterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârşitul programului de lucru al operatorilor instalaţiilor pe cablu, chiar dacă există informări cu privire la orele de funcţionare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În plus, există turişti a căror viaţă nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenţia echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalaţiilor pe cablu”, informează Primăria Sinaia într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Edilul oraşului, Vlad Oprea, a declarat că îşi doreşte ca turiştii să fie în siguranţă pe pârtiile din staţiune, motiv pentru care a solicitat suplimentarea forţelor de ordine care să se asigure că sunt respectat regulile de protecţie sanitară.

În plus, primarul spune că nu va mai tolera ca turişti beţi să ceară intervenţia echipelor de la Salvamont pentru că nu au vrut să coboare de pe muntecu mijloacele de transport pe cablu.

”O măsură suplimentară pe care am stabilit-o vizează sancţionarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalaţiilor de transport pe cablu şi care sfidează regulile bunului simţ.

Nu tolerez exprimările de tipul ”Hai că a venit taxiul!” ale celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană”, a declarat Vlad Oprea.

Primăria Sinaia anunţă de asemenea că vor fi amendaţi şi agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în golul alpin al staţiunii şi care nu îşi vor adapta programul de lucru în concordanţă cu programul instalaţiilor de transport pe cablu.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!