Mai mulţi muncitori au fost înghiţiţi de un mal de pământ, în centrul Capitalei: Doi au murit, alți 4 au fost duși la spital (Galerie foto)

Mai mulţi muncitori au fost înghiţiţi de un mal de pământ, în centrul Capitalei: Doi au murit, alți 4 au fost duși la spital (Galerie foto)

Mai mulţi muncitori au fost surprinşi de prăbuşirea unui mal de pământ în centrul Capitalei, în zona Biblioteca Naţională – Ministerul Culturii.

Doi dintre muncitori au fost scoși morți de sub pământ, iar alți patru au fost transportați la spital, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București Ilfov, la finalul unei intervenții care a durat 5 ore.

Cinci dintre aceștia au fost surprinși de căderea mlului de pământ, iar o a șasea persoană a fost rănită ușor la picior, dar nu a fost prinsă sub pământ.

„Precizare: una dintre victime a fost ușor rănită la un picior, în faza inițială, nefiind surprinsă de căderea malului de pământ. A fost transportată și evaluată la spital, dar nu a necesitat internare”.

ADVERTISING

Între timp, s-a aflat că muncitorii lucrau la un șanț, lucrarea aparținând Primăriei Sectorului 3.

Edilul sectorului, Robert Negoiță, a transmis că instituţiile statului au declanşat o serie de anchete după acest accident.

UPDATE 21:34 ISU anunță bilanțul final al intervenției de astăzi: două persoane decedate, iar alte patru transportate la Spitalele Universitar și Floreasca.

Cei doi muncitori care și-au pierdut viața aveau vârsta de aproximativ 50-55 de ani. La spital au fost duși 4 muncitori în vârstă de 33, 34, 50 și 53 de ani.

Intervenția a fost încheiată, a mai precizat ISU. Aceasta a durat 5 ore.

WhatsApp-Image-2021-08-02-at-21.37.40
Imagini: ISU București Ilfov

UPDATE 20:30 ISU anunță că a fost găsit și ultimul muncitor surprins de malul de pământ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„A fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ. Se lucrează pentru extragerea acesteia”.

UPDATE 19:30 Instituţiile statului au declanşat o serie de anchete pentru a stabili circumstanţele în care un mal de pământ s-a prăbuşit peste mai mulţi muncitori în zona Bibliotecii Naţionale, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

UPDATE 18:50 Salvatorii continuă să îl caute pe al doilea muncitor dispărut, la fața locului acționând un buldoexcavator.

„Prin intermediul unui buldoexcavator se continuă acțiunile pentru căutarea ultimei persoane surprinse de prăbușirea malului, în zona indicată de către constructor”, transmite ISU.

WhatsApp-Image-2021-08-02-at-18.47.31
Foto: ISU Bucureşti Ilfov

UPDATE 18:05 Muncitorii lucrau la un șanț, lucrarea aparținând Primăriei Sectorului 3, au precizat surse pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Subcontractant este SC ALGORITHM REZIDENȚIAL.

„În zonă se sapă un șant pentru construirea unei fundații de susținere a malului, în spatele Bibliotecii Naționale. În incident au fost surprinse 6 persoane dintre care 3 au fost extrase și transportate la spitalele Universitar și Floreasca”, au menționat sursele pentru SpotMedia.ro.

Întrucât firma de construcții aparține Primăriei Sectorului 3, SpotMedia.ro a încercat să îl contacteze telefonic pe primarul Robert Negoiță, pentru mai multe detalii.

Până la acest moment, primarul de sector nu a răspuns la telefon.

UPDATE 17:50 Unul dintre cei doi muncitori dispăruți a fost scos decedat de sub pământ.

„În urma acțiunilor de căutare a fost găsită și o persoană decedată, care a fost cuprinsă integral de pământ”, a precizat ISU București Ilfov.

Anterior, trei muncitori fuseseră scoși de sub pământ, iar doi erau dispăruţi.

UPDATE 17:40 Încă un muncitor a fost scos de sub pământ:

„În acest moment, a fost extras muncitorul care era prins în pământ până la nivelul taliei. Este în viață, conștient, stabilizat”, a mai transmis ISU.

Un bărbat de 50 ani a fost dus la Spitalul Universitar, iar altul de 33 de ani a ajuns la Floreasca.

MUNCITORI_SANTIER_26_INQUAM_Octav_Ganea
MUNCITORI_SANTIER_27_INQUAM_Octav_Ganea
MUNCITORI_SANTIER_25_INQUAM_Octav_Ganea
MUNCITORI_SANTIER_29_INQUAM_Octav_Ganea
MUNCITORI_SANTIER_28_INQUAM_Octav_Ganea
Imagini: Inquam Photos / Octav Ganea
WhatsApp-Image-2021-08-02-at-17.39.07
WhatsApp-Image-2021-08-02-at-17.39.13
Imagini: ISU Bucureşti Ilfov

accident-munca-Bucuresti-muncitori-ingropati
WhatsApp-Image-2021-08-02-at-17.09.43
Imagini: ISU Bucureşti Ilfov

Unul dintre muncitorii scoşi este cetățean străin, arată Antena3, care precizează că este vorba despre bărbatul de 30 de ani.

Mai mult de 30 de salvatori acționează la locul incidentului, fiind vorba despre angajaţi de la Detasamentul Special de Salvatori cu accesorii pentru interventie, arată ISU.

Concomitent se stabilizează malurile şantului, care are peste doi metri adâncime.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇