Mai mulţi angajați au fost daţi afară de Metrorex, pentru că au încercat să împiedice demolarea chioșcurilor din subteran

Mai mulţi angajați au fost daţi afară de Metrorex, pentru că au încercat să împiedice demolarea chioșcurilor din subteran

Metrorex anunță că a concediat 8 angajați care – în a doua jumătate a lunii mai – au încercat să-i împiedice pe angajații ADP Sector 6 să dezafecteze chioșcurile firmei sindicatului de la metrou.

”Metrorex informează că s-a finalizat cercetarea disciplinară prealabilă a celor 8 angajați care, în data de 19/20.05.2021, în intervalul orar 23:10-01:00, au refuzat să părăsească stația de metrou Grozăvești după terminarea programului de circulație a trenurilor cu călători, deși trebuiau să evacueze incinta stației și au împiedicat accesul în interiorul acesteia a reprezentanților ADP Sector 6, sosiți pentru dezafectarea unor spații comerciale construite fără aprobări legale.

ADVERTISING

Astfel, în urma finalizării cercetării mai sus menționate, s-a constatat că au fost săvârșite abateri deosebit de grave de la ordinea și disciplina muncii și s-a decis desfacerea disciplinară a contractelor individuale de muncă ale celor implicați și cercetați disciplinar”, se arată într-un comunicat trimis de Metrorex SA redacției Spotmedia.ro.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a decis desființarea magazinelor de la metrou, pe care le deținea și le închiria Sindomet Servcom, societate înființată de Unitatea Sindicatul Liber de la Metrou (USLM).

De desființare urmau să se ocupe – la solicitarea MT – primăriile de sector.

ADVERTISING

Primul care a răspuns solicitării a fost primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Iar demolarea spațiilor din subteran, de pe teritoriul sectorului, a fost însoțită de circ.

Ulterior – cu excepția Primăriei Sectorului 3 – primăriile de Sector au început să dea curs, pe rând, solicitării de a demola aceste spații.

Într-o primă etapă, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, n-a vrut să demoleze magazinele. Dar a început să o facă după ce în spațiul public au apărut stemograme care arătau cum Piedone și liderul sindical de la metrou, Ion Rădoi, negociau pentru spațiile comerciale din subteran.

ADVERTISING

La solicitarea jurnaliștilor, Piedone a susținut că a glumit în discuția telefonică pe care a avut-o cu Ion Rădoi.

Decizia de dezafectare a acestor spații comerciale i-a determinat pe sindicaliștii de la USLM să susțină un protest spontan. Metroul n-a mai circulat aproape o zi întreagă, iar traficul din București a fost un coșmar.

Și apoi un război al declarațiilor între conducerea USLM și ministrul Cătălin Drulă. Sindicaliștii l-au numit pe ministru ”Drulică” și ”Druluță”. Iar acesta le-a transmis că nu vor mai continua să blocheze spațiile comerciale și să încaseze mare parte din bani de pe urma lor, în defavoarea Metrorex SA.

Ulterior, Ion Rădoi a ajuns în atenția DNA. Procurorii i-au percheziționat o casă din Sinaia și l-au pus sub control judiciar.

Citește și alte articole despre conflictul de la metrou:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇